TARVI PÜRN Foto: JOOSEP MARTINSON
Võrkpall
21. mai 2015, 07:00

Kas võrkpallirahvas on reedeses finaalis Tartu Ülikool/Rocki poolt?

Reedel Tartus peetavas viiendas korvpallifinaalis selgub, kas tänavune Eesti meister on TÜ/Rock või toob BC Kalev/Cramo seeria pühapäevaseks kuuendaks mänguks tagasi Tallinna. Et pühapäeval peab EM-valikmängu Rootsiga ka Eesti võrkpallikoondis, on paslik pärida, kas volleliit hoiab pöialt tartlastele.

"Et finaal lõppeks juba viie mänguga?" võtab küsimus alaliidu peasekretär Tarvi Pürni narema. "Me oleme teadlikud, et tund aega pärast meie mängu algust võib tulla ka korvpallimäng, aga arvan, et erinevad inimesed hoiavad pöialt erinevatele meeskondadele," ei pea ta liialt tõenäoliseks, et volle publikuarv linna teises otsas toimuva korvpallimatši pärast kannataks.

Pürni sõnul ootavad nemad Tondiraba halli 3000–3500 inimest. "Ja me oleme selles numbri täitumise üpris optimistlikud, sest on indikatsioone, et seda kohtumist tulevad vaatama ka päris paljud need inimesed, kes igapäevaselt liigamängudel ei käi." Nädala alguseks oli eelmüügist müüdud veidi üle tuhande pileti.

"Seda me muidugi tajume, et need spordisõbrad, kes tahavad kohal käia igal suuremal spordi­sündmusel, võivad jääva kahvlisse ja neil tekib dilemma," räägib Pürn potentsiaalse korvpallilahingu juurde naastes.

Kuidas ikkagi juhtus nõnda, et kaks potentsiaalselt üliolulist kohtumist võivad toimuda vaid tunniajase vahega? "Ma usun, et see on kokkusattumus televisiooni pärast. Igal kanalil on erinevad ajad ja meil olid väga konkreetsed päevad ette antud. Usun, et ka korvpalliliidul ei olnud seeria kuupäevadega väga varieerimisvõimalust," räägib Pürn, et omavahel alaliidud ei suhelnud.

Samas, viimased kolm mängu võitnud Rock võib reedel asja ära otsustada ja siis poleks mingit konflikti. "Sama moodi on täiesti reaalne, et initsiatiiv kaldub tagasi Cramo poolele ja nad mängivad seeria lõpuni. Enne finaalseeria algust uskusid ju kõik Kalevi kindlat võitu, aga võta näpust! Pall on ümmargune," ei taha võrkpallijuht korvpallikulda enne viimase mängu lõpuvile kõlamist jagatuks kuulutada.