Nõmme Kalju ja Tallinna Levadia kohtumine meistriliiga 1. ringis lõppes Kalju 2:0 võiduga. Väravad lõid toona Joel Lindpere ja Tarmo Neemelo. Kuidas läheb laupäeval Hiiu staadionil?Foto: MATI HIIS
Spordiblogi
22. mai 2015, 16:19

Ott Järvela | 12. vooru ennustus, kuidas lõpeb lahing Kalju – Levadia? (2)

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste 12. vooru viiest matšist vaid ühes on vastamise tabeli esimese ja tagumise poole võistkonnad. Ülejäänud neli duelli on "kuue-punkti-matšid", kus lisaks kolme punkti võitmisele saab otsese konkurendi sama paljust ilma jätta.

Erinevatel kahetsusväärsetel põhjustel jäi käesolev rubriik kolme eelmise vooru puhul ilmumata. Ent täpselt nagu Eesti korvpalliliigas publiku kokku lugemise osas, võib ka siin öelda, et saab minna ainult paremaks.

Pärnu Linnameeskond – Tallinna Flora 1:3

Seoses Enar Jäägeri vigastuse ja Nikita Baranovi esindusmeeskonnast kõrvalejäämisega näeb Flora keskkaitses järgmise kuu jooksul enamasti ilmselt duot Madis Vihmann – Janar Õunap, kel kahepeal kõrgliiga kogemust hetkel alla 500 minuti. Eks näis, kas see osutub mängudes tiitlirivaalidega probleemiks. Pärnu vastu ei osutu ja Flora võidab.

Pärnu kodumäng toimub tänavu esimest korda muruplatsil – Florat võõrustatakse Riiasse viiva maantee kõrval asuval Raeküla staadionil. Seal tuleb suve jooksul koguda piisavalt punkte, et 2016, kui ranna ääres asuv Kalevi staadion renoveeritud (äkki hanget enam ei-tea-mitmendat-korda ei vaidlustata), seal ikka Premium liiga jalgpalli näeks.

Narva Trans – Viljandi Tulevik 1:2

Üldiselt arvatakse jalgpallis, et peatreeneri vahetus mõjub meeskonnale lühikeses plaanis reeglina toniseerivalt, sest rutiini murdumine äratab mängijad mugavustsoonist (tõsi, pikemas plaanis treeneri pidev vahetamine muidugi tulemust ei anna).

Kas see on nii ka Narva Transis, kes saatis Aleksei Jagudini juuli alguseni puhkusele? Keeruline öelda, sest loogikareeglitele Trans ei allu. Pakun, et täna saavad idavirulased taas lüüa, sest väravasoonel Joonas Tamm ja Sander Post on tüübid, kellega Trans jääb sügavasse hätta.

Tartu Tammeka – Paide Linnameeskond 2:1

Kumbki meeskond pole hooaja algusega rahul. Kuuenda koha eesmärgiks sättinud Tammeka on 11 vooruga kogunud vaid kaks võitu, millest üks saadi mängust Paidega, kelle olukord veel sandim – mullune kuues meeskond on küll karikafinaalis, aga Premium liigas võiduta ja punane latern. Tuleb väga tasavägine mäng, pakun kodumeeskonnale võitu.

Nõmme Kalju – Tallinna Levadia 1:1

Tean, et 1:1 viik on igas tiitlipretendentide kohtumises kõige turvalisem pakkumine, aga eesmärk ongi pakkuda välja kõige tõenäolisemad variandid, mitte soleerida vähem või rohkem absurdsete pakkumistega. Kalju on kaks mängu järjest kaotanud, Levadia alistas küll viimati Pärnu 3:0, aga ladususest asi kaugel. Mõlemad löövad ühe ja Flora vaatab seda kõike rõõmuga pealt.

Sillamäe Kalev - Tallinna Infonet 1:1

Infonet omab koos Floraga liiga parimat kaitset – 11 mänguga on lastud endale lüüa vaid 7 väravat – ja võitnud kolm mängu järjest. Kas mõlemad seeriad katkevad Sillamäel? Arvestades, et kokku 29 väravat löönud Sillamäe on kuivale jäänud vaid kahes kohtumisest (üks neist Infoneti vastu), siis pigem löövad nad värava ka koduplatsil. Kas Infonet suudab vastata kahe tabamusega, et võtta võit? Ei usu.