ÕHUS: Ott Tänak ühel Portugali ralli paljudest hüpetest Foto: AFP
Auto-Moto uudised
23. mai 2015, 07:00

Ott Tänak lendab, aga mitte liiga kõrgelt (4)

Ott Tänak on Portugali MM-rallil Justamendi legendaarse laulu "Tahan lennata" isikustatud vorm: eestlane sõidab kindla peale ja riskimata, aga lendab siiski ning püsib poodiumikonkurentsis.

Kui Matosinhose ümber lõõmasid enne esimest võistluspäeva metsatulekahjud, mida kustutasid üle 250 päästja ja mille tõttu tuli lausa ralli viies kiiruskatse ära jätta, siis Tänaku uhiuues Fiestas püsis kõik, eelkõike eestlase kuplialune külmana. Kui meeskonnakaaslane Elfyn Evans jäi juba päeva esimesel kiiruskatsel tehnikamuredega tee kõrvale, siis Tänak läbi päeva ühegi suurema probleemita ja säras igal pildil kui kevadine päike.

Naeratuseks oli põhjust: vaatamata kindlale sõidule sai Tänak avapäeval vaid korra aja, mis ei mahtunud kiireimate sõitjate esinelikusse. Iga kord kui mees kiiruskatse lõpus oma tulemust nägi, kommenteeris ta ralliraadiole: "Me ei pingutanud üldse!" Kui hooaja esimesel neljal etapil alati mingi viperuse üle elanud Tänak suudab rahulikult nõnda väle olla, tuleb küsida, kas tema õnn on lõpuks pöördumas?

Või äkki läks ebaõnn Tänaku õlgadelt hoopis tema rahvuskaaslase õlule? WRC2-klassis esikohal olnud Karl Kruuda jäi kuuendal kiiruskatsel lõksu Alain Fouloni N-rühma Mitsubishi taha lõksu ja kaotas prantslase tolmupilves sõites üle minuti. See tähendab, et ta langes võistluspäeva lõpuks (enne kohtunikele esitatud apellatsiooni) kuuendaks. Kaotust klassiliider Nasser Al-Attiyahile on 1.13,9.

Ka Sander Pärn sõitis oma WRC2-karjääri avapäeval kindla peale ja hoiab 11. kohta. Noor ralliäss lubas täna ehk rohkem pingutada.