Tallinna Levadia võiduvärava mängus Nõmme Kaljuga lõi ründaja Ingemar Teever 79. minutil.Foto: Alar Truu
Jalgpall
23. mai 2015, 22:55

GALERII | Kalju kaotas 1000 pealtvaataja ees Levadiale, Flora on liider! (2)

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste kõrgliigas pole Nõmme Kalju 12. vooru järel esimest korda sel hooajal tabeli (kaas)liider, sest Hiiul Tallinna Levadia käest saadud 1:2 kaotus tähendas, et esimest korda sel hooajal tõusis ainuliidriks Tallinna Flora.

Eesti tippjalgpallis nägi Brasiilia ründaja Bebeto poolt 1994. aasta MMil maailmakuulsaks tehtud titetantsu 2013. aastal, kui äsja teise tütre isaks saanud Konstantin Vassiljev tähistas sellega MM-valikmängus Hollandile löödud 1:1 viigiväravat.

Täna tegi Hiiul sama Hidetoshi Wakui. Erik Listmanni ja Ats Purje eeltöö andis paari päeva eest isaks saanud jaapanlasele 3. minutil võimaluse 20-lt meetrilt pealt tulistada ja Wakui kahur paukus kui põrguline – selleks ajaks kui Sergei Pareiko end täies ulatuses välja sirutas, oli pall juba tema selja taga võrgus.

Hiiu staadionile kogunenud enam kui 1000 pealtvaataja (täpne arv selgub pühapäevaks) tuju muutis Wakui pomm muidugi heaks, ent rõõmu jagus vähem kui pooleks tunniks, sest 30. minutil fikseeriti Joel Lindperele karistusalas käega mäng ning Dmitri Kruglov realiseeris penalti ja viigistas seisu 1:1-le.

Teisel poolajal oli Kalju selgelt üritavamaks pooleks, aga vaatamata Joel Lindpere ja Ats Purje heale mängule ei suutnud nõmmekad kuidagi juhtima asuda. Küll tõrjus hästi Sergei Pareiko, küll suutis keegi Levadia kaitsjatest löögile varba vahele sirutada või tabas mingi kolmas häda.

Suutmatus mängulist ülekaalu eduseisuks muundada maksis eile õhtul tabeliliidri koha Tallinna Florale loovutanud Kaljule kätte 79. minutil, kui egiptlase Omar Elhussieny tsenderdus leidis üles Ingemar Teeveri. Endise kaljuka pealöök oli jõuline ja täpne ja maandus Vitali Teleši selja taga.

Kaotusseisu jäämise järel tegi Kalju peatreener Sergei Terehhov jõulise vahetuse, kui saatis keskkaitsja Alo Bärengrubi asemel platsile ründaja Tarmo Neemelo, aga viigiväravat nõmmekatel lüüa ei õnnestunud ja esimest korda sel hooajal ei ole nad Premium liiga liidrid. Lisaks on Kaljul kirjas kolm järjestikust kaotust.

Tabeli tipp enne õhtust Sillamäe Kalev – Tallinna Infonet mängu: Floa 28, Kalju 27, Levadia 23, Sillamäe 22, Infonet 21.