Mängus Nõmme Kalju vastu Tallinna Levadia võiduvärava löönud Ingemar Teever on skoorinud viies Premium liiga mängus järjest. Foto: Alar Truu
Jalgpall
25. mai 2015, 07:00

Teeveri ja Kalju pikenenud seeriad tõstsid Flora liidriks

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste 12. voorus sai avaringi täiseduga läbinud Nõmme Kalju kolmanda järjestikuse kaotuse, sest Tallinna Levadia ründaja Ingemar Teever lõi viiendas järjestikuses mängus värava. Kõik see aitas liidriks Tallinna Flora.

Flora oli võõrsil raskustes Pärnuga, aga Markus Jürgensoni kahe väravaga võeti 0:1 kaotusseisust 2:1 võit. Kalju vajas seega liidrikohale naasmiseks Levadia vastu vähemalt viiki. Seisuga 1:1 lõppenud avapoolaja järel domineeris Kalju kõvasti, aga väravani ei jõudnud. Levadia ründaja Ingemar Teever realiseeris aga talle avanenud šansi oivalise pealöögiga 2:1 võidutabamuseks.

Teever on nüüd värava löönud viies mängus järjest (neist kaks Floraga ja üks Kaljuga). "Võistkond on ühte sulandunud, poisid leiavad mu kastis üles. Ega ma midagi müstilist tee, pean vaid momendid ära lööma. Hooaeg algas üle kivide ja kändude. Nüüd läheb tõusvas joones," sõnas Teever ETV-le.

Kogenud ründajat kiitis ka Kalju peatreener Sergei Terehhov: "Teadsime, et Teever tuleb kinni panna, aga ei saanud hakkama. Tõstan kaotuse valguses esile tema meisterlikkust." 8. vooru järel Kaljule 11 punktiga kaotanud Levadia jääb nüüd nõmmekatest maha vaid nelja punkti. Peatreener Marko Kristal: "Liigas pole nii, et keegi paneb gaasi põhja ja kihutab lõpuni välja. Meeskonnad on saanud võrdsemaks ja mängud läinud huvitavamaks. Võrdseid on palju. Meie mängime praegu stoiliselt. Kõikumisi mängus on veel palju, aga kui võidame, siis pole minu jaoks suurt vahet, kas mängime ilusasti või koledasti."

Terehhov nentis, et võimsa hooaja algusega saavutatud edu on nüüd maha mängitud. "Natuke kergelt lasime teised meeskonnad lähemale. Aga eks kõigil ole meie vastu nüüd rohkem tahtmist. Levadia vastu jäi õnnest puudu, mille vist esimeses ringis ära kasutasime."

13. voor mängitakse täna ja homme. Keskseks matšiks on Levadia ja Sillamäe duell teisipäeva õhtul.