Publiku loendamine laupäevasel jalgpalli kõrgliiga mängul Nõmme Kalju - Tallinna Levadia.Foto: EJL
Jalgpall
25. mai 2015, 13:49

Kontroll tõestab: Kalju - Levadia jalgpallimatši vaatas rohkem pealtvaatajaid, kui Tartus peetud korvpalli finaalmängu (26)

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste 12. vooru keskses kohtumises olid laupäeval Hiiu staadionil vastamisi Nõmme Kalju ja tiitlikaitsja Tallinna Levadia, kes võitis mängu tänu Ingemar Teeveri 79. minuti väravale 2:1.

Kui kohtumise ajal teadustati Hiiu staadionil publikuarvuks "vähemalt 1120", siis jalgpalliliidu koduleheküljel leitavasse protokolli on kantud number 1447. Et publikuarvu teema kerkis eelmisel nädala teravalt fookusesse, palus Õhtuleht jalgpalliliidult andmeid, mis Eesti jalgpalliliiga kohta suurt numbrit tõestaksid.

EJL edastas Õhtulehele kohtumise 35. minutil tehtud fotod, kus on kokku loetud 1315 pealtvaatajat. Et korraldaja (Nõmme Kalju) andmetel viibis Hiiul umbes poolteist tuhat inimest, arvestas EJL juurde veaprotsendi* ja saigi ametlikuks publikunumbriks 1447.

Tutvu EJLi poolt Õhtulehele edastatud materjaliga siin (kõige paremini saab fotosid suurendada ja esitatud andmete tõepärasuses veenduda Chrome'i brauseri paremal alumises nurgas asuvat zoom-nuppu kasutades).

Jalgpalliliidu metoodika näeb ette, et kui mängu korraldava klubi poolt antud ja foto pealt loendatud publikuarv lahknevad klubi kahjuks, siis arvestatakse juurde veaprotsent (10%), mis peab hõlmama korraks väljaku äärest lahkunud või üksikuid foto kontrollimisel tähelepanuta jäänud pealtvaatajaid.

Igatahes on kindel, et Kalju - Levadia kohtumist jälgis kohapeal rohkem pealtvaatajaid, kui publikuarvu-skandaali vallandanud korvpalli meistrivõistluste finaalseeria teist kohtumist Tartus, kus loendati protokolli märgitud publikuarvu (2000, mis korvpalliliidu kodulehel siiani muutmata!) asemel analoogse metoodikaga 1143 pealtvaatajat (fotodel 1039 inimest + veaprotsent).

Jalgpalli Premium liiga tänavune publikurekord pärineb 11. aprillil peetud 5. vooru kohtumisest Tallinna Flora - Nõmme Kalju, mida jälgis A. le Coq Arenal 1598 pealtvaatajat. Neljakohalise arvu publikut kogus ka 2. mai kohtumine Flora - Levadia, mida jälgis Lillekülas 1115 inimest. Laupäeval Kalju - Levadia kohtumine platseerus seega käimasoleva hooaja pingereas teisele kohale.

Loe ka: FOTOD | Tutvu materjaliga, mis tõestab, et Tartus vaatas korvpalli maksimaalselt 1200, mitte 2000 pealtvaatajat
Loe ka: Rocki selgitus: korvpallis tekib publikuarv lauasekretäri hinnangu järgi
Loe ka: Publikunumbri-teemaline kisma algas Ratas vs Pohlak duellist ETV otse-eetris