Stephen CurryFoto: RONALD MARTINEZ
Korvpall
25. mai 2015, 16:41

Karri on NBA-le kõvasti vürtsi lisanud

NBA väärtuslikemaks mängijaks valitud Stephen Curry lõpetas üheksa aastat tagasi keskkooli ning n-ö suured USA ülikoolid võimsate korvpallimeeskondadega temast niivõrd huvitatud ei olnud. Täna püstitab ta unistuste liiga võimsaid rekordeid.

Mäletate Reggie Millerit? Tema käes oli play-off seeriate rekord kaugvisetes, 2000. aastal suutis ta neid sopsata 58 (22 mängus). Curryl läks rekordi purustamisega aega 13 mängu ning tema saldo aina kasvab. Nädalavahetusel viskas ta maagilise joone tagant neid sisse üheksast seitse! Põhiturniiri kaugvisete rekord oli tema käes juba läinud hooajast, aga selle rekordi ületas ta sel aastal loomulikult ise.

2009. aasta noormängijate valikus alles kolmanda mängujuhina (üks neist Hispaania koondislane Ricky Rubio – toim.) liigasse valitud Curry on tänaseks Golden State Warriorsi ridades Klay Thompsoniga moodustanud liiga kardetuima tagaliini, millega liigutakse kindlalt tiitlikursil. 27-aastane Curry teenis sel aastal ka esmakordselt liiga väärtuslikema mängija ehk MVP tiitli ning on kahel korral valitud liiga tähtede mängule.

Ookeani taga on õhus finaalihõngu. Idakonverentsis juhib Cleveland Cavaliers LeBron Jamesi eestvedamisel 3:0 Atlanta Hawksi. Läänekonverentsis võis võitja selguda juba täna öösel, sest Curry ja Warriors mängivad 3:0 eduseisul nelja võiduni peetavas seerias taas Houston Rocketsiga.