Kuigi haige Maria Šarapova saatis publikule õhusuudlusi, keeldus ta vahetutest kommentaaridest. Foto: AFP
Tennis
26. mai 2015, 07:00

Kaia Kanepil polnud haige Maria Šarapova vastu rohtu (5)

Eesti esireketi Kaia Kanepi teele kipub Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel jääma ette üks kindel vastane: Maria Šarapova. Kolm aastat tagasi vandus ta venelannale alla veerandfinaalis, eile jäi eestlanna laeks avaring.

Kuigi kohtumise skoor – 2:6, 4:6 näitaks justkui eestlanna selget allajäämist, ei allunud mäng siiski Šarapova tahtele. Kui avasetis haaras venelanna kiiresti juhtohjad ning vormistas 3:0 algedu 6:2 setivõiduks, siis teises setis hakkas kohtumist segama keerutav tuul ning Kanepi püsis üha enam kandadel.

Eestlanna serv (just seda kartis Šarapova mängueelses intervjuus kõige enam) õnnestus üha paremini ning Šarapova mäng polnud enam tiitlikaitsjale kohane: venelanna tegi neli topeltviga ja kogus vaid viis võidulööki. Seisul 4:5 oli eestlannal võimalus mäng oma servigeimiga viigistada, ent pika geimi ja ühtlasi kogu mängu lõpetas siiski Kanepi topeltviga. Milline teekond võinuks siit edasi olla!?

"Hea, et teises setis paremini mängima hakkasin ja seis tasa-vägisemaks läks. Loodan, et see aitab mul edasi liikuda ja järgmistel turniiridel paremini mängida," tunnistas ka Kanepi.

Šarapova peale vilistati

Küll aga märkasid publik ning paljud televaatajad, et alati pallivahetuste ajal kriiskav Šarapova hingas raskelt ning häälitsused meenutasid pigem loomade klähvimist. Ka jäi kaamerasilm nii mõnigi kord pidama venelanna köhatusel.

Nii selguski, et venelanna võitleb külmetusega, mistõttu keeldus ka vaatamata kõrvulukustavale vilinale ja pahameelele publiku ees antavast intervjuust. "Saan inimestest aru, kõik annavad intervjuusid ning see on normaalne. Aga tegin seda, mida pidin tegema" põhjendas ta lühikokkuvõttes ajakirjanikele, kuid lisas, et ideed platsile mitte tulla ei tulnud talle mõttessegi: "Kui ma just kirstus pole, olen väljakul!"

Kanepi koduleheküljel seisnud infost selgus, et pärast mai alguses toimunud Madridi turniiri kummitas tedagi haigusvimm. Selle nahka läks ka mängu algus. "Algusest on kahju, kuna ei saanud minema ja tundsin ennast ebakindlalt – esiteks esimene mäng turniiril ja teiseks ei olnud kindel, et keha pärast haigust hea on. Kahju veel ka sellest, et oma lemmikturniiril rohkem mängida ei saa," kurtis Kanepi.

Teises ringis kohtub Šarapova 24 aastase kaasmaalanna Vitalia Djatšenkoga (WTA 91.), kes alistas 4:6, 6:3, 6:2 šveitslanna Stefanie Vögele (WTA 96.). Peaks venelanna külmetus taanduma, kahe nädala pärast toimuvasse finaali jõudma ning võidukarika pea kohale tõstma, tõuseb ta legendaarse Steffi Grafi kõrvale – aastail 1987—1990 võitis just tema neli aastat järjest Prantsuse lahtised.