James HardenFoto: Bob Levey
Korvpall
26. mai 2015, 09:38

Curry peapõrutus, Hardeni 45 punkti ja ulmevise ehk NBA metsik mäng

NBA läänekonverentsi finaalis sai Houston Rockets oma mängu viimasel hetkel käima ning vähendas seerias kaotusseisu 1:3-le, Golden State Warriorsist saadi jagu 128:115.

Rockets alustas mängu võimsalt ning viskas esimesel veerandajal 77% täpsusega (kolmesed 8/9) 45 punkti.

Olukord ei läinud Warriorsi jaoks paremaks ka teisel veerandajal, sest Stephen Curry sai kukkus pärast vea sooritamist peaga vastu põrandat ning pidi väljakult lahkuma. Arstide loal sai ta hiljem õiguse platsile naasta.

Poolaja lõpus sai võimsa sooritusega hakkama James Harden, kes viskas palli ülikaugelt sisse. Lõpusireen oli siiski kõlanud ning vise ei lugenud.

Kuigi Warriors suutis neljandal veerandajal vahet vähendada, oli Rockets täna parem ning nelja võiduni peetavas seerias on seis 3:1 GSW kasuks. Mäletatavasti tuli Rockets eelmises ringis Los Angeles Clippersi vastu 1:3 kaotusseisust välja.

Liiga väärtuslikema mängija hääletusel teiseks jäänud Rocketsi viskav tagamängija tegi oma play-off mängude rekordi, saades oma nimele 45 punkti. Ta lisas oma statistikasse ka üheksa lauapalli, viis tulemuslikku söötu ning kaks vaheltlõiget ja blokeeritud viset. Josh Smith kontosse kogunes 20 punkti.

Warriorsi ridades viskasid Klay Thomson ja Curry vastavalt 24 ja 23 punkti, Draymond Green lisas 21 punkti, 15 lauapalli ning blokeeris viis viset.

Idakonverentsis võib võitja selgub tuleval ööl, sest Cleveland Cavaliers läheb 3:0 eduseisul vastamisi Atlanta Hawksiga.