Agentuuri AFP välja toodud seitse vahistatud FIFA ametnikku (vasakult paremmale ja ülalt alla): Rafael Esquivel, Nicolas Leoz, Jeffrey Webb, Jack Warner, Eduardo Li, Eugenio Figueredo ja Jose Maria Marin.Foto: AFP / Scanpix
Jalgpall
27. mai 2015, 11:41

Pole andmeid, et vahistatute seas oleks FIFA president Sepp Blatter

Nimeliselt toodi välja seitse vahistatud FIFA ametnikku (9)

Täna varahommikul Šveitsis rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA ümber puhkenud skandaal kogub tuure.

Erinevad uudistekanalid räägivad erinevast kinnipeetute arvust, need kõlavad 6st 14ni või kasutatakse lihtsalt mõistet "hulk". Šveitsi justiitsministeeriumi teatel süüdistatakse vutitegelasi 20 aasta jooksul rohkem kui 100 miljoni dollari omastamises.

Vähemalt seni pole andmeid, et vahistatute seaks oleks ka FIFA president Sepp Blatter, keda valmistuti reedel taas ametisse tagasi valima. Tema vastaskandidaat, Jordaania prints Ali Bin Al-Hussein nimetas tänast "jalgpalli mustaks päevaks", kuid keeldus edasistest kommentaaridest.

Uudise esimesena avaldanud ajaleht The New York Times tõi esmalt välja ühe vahistatu nime: Põhja- ja Kesk-Ameerika riikide vutiliidu CONCACAF juhi, Kaimani saarte mehe Jeffrey Webbi.

Sündmuspaigal Zürichi hotellis viibiv BBC korrespondent nägi veel kolme Šveitsi politsei (USA justiitsministeeriumi palvel) poolt kinni peetud ja hotellist välja eskorditud ametnikku, kes olid vastavalt Kostariika, Uruguai ja Brasiilia jalgpallijuhid Eduardo Li, Eugenio Figueredo ja Jose Maria Marin.

Agentuur AFP lisas siia nimekirja Rafael Esquiveli, Nicolas Leozi, ja Jack Warneri ning teatas, et nimetatud seitse "kuuluvad vahistatute hulka".