Mina olin puu otsas, kui pauk käis, näib FIFA president Sepp Blatter ütlevat.Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
27. mai 2015, 13:18

Üha uued teated sellest, kuidas FIFA vajub üha sügavamasse skandaali

Allikad: Blatter teeb lobitööd FIFA presidendivalimiste edasilükkamiseks (1)

Ehkki rahvusvahelise jalgpalliliidu kommunikatsioonijuht Walter De Gregorio tegi äsja Zürichis antud pressikoverentsil näo, et organisatsioon võtab 14 ametniku süüdistamist rahulikult, on olukord ilmselt natuke teistsugune.

Kui De Gregorio kinnitas ajakirjanikele, et FIFA president Sepp Blatter ei puutu kuidagi asjasse ja FIFA kongress koos presidendivalimisega toimub plaanipäraselt reedel, siis BBC-l on andmed, et Blatter teeb liidu 209 liikmest paljude seas aktiivset lobitööd valimiste edasilükkamiseks kriisi tõttu.

De Gregorio vastas küsimusele selle kohta järgmiselt: "Sel juhul teate asjast rohkem kui mina."

Millised on viimased üle maailma tulnud uudised sel teemal? Vahendame BBC teateid.

USA justiitsministeerium teatas läbiotsimisest CONCACAFi peakorteris Miamis. Ja Blatterile eriti valus - väidetavalt hakatakse üle kuulama ka 2018. ja 2022. aasta Venemaale ja Katarile andmise poolt hääletanud inimesi.

Praegu on vahistatuid 7 ja süüdistatavaid persoone teist sama palju lisaks, kellele pannakse süüks viimase 24 aasta jooksul toimunud väljapressimisi, rahapesu ja pettusi.

USA peaprokuröri Loretta Lynchi sõnul on toimunud metsik, süsteemne ja laiaulatuslik korruptsioon nii USAs kui ka välismaal.

Uurimise all on paljud USA ja Lõuna-Ameerika sporditegelased, kes on "aja jooksul süsteemselt maksnud ja nõustunud maksma üle 150 miljoni dollari altkäemaksu, et saada rahvusvaheliste jalgpallivõistluste eksklusiivseid meedia- ja turundusõigusi".