Aivar RehemaaFoto: Arno Saar
Talisport
28. mai 2015, 07:00

Aivar Rehemaa treenib koos laskesuusatajaga (8)

Tunamullusel suusatamise MMil seitsmendaks tulnud Aivar Rehemaa asus loodetust kehvema hooaja järel usinalt harjutama ja eelarvet lappima.

"Kui tahad tippsporti teha, siis tuleb korralikult treenida," ütleb Rehemaa. "Jõusaalis lõpeb viienädalane tsükkel, mille tegin Tanel Ojaste juhendamisel. Samas olen käinud koos laskesuusataja Kauri Kõivuga jalgrattaga sõitmas, pikemad otsad on olnud nelja ja poole tunni pikkused."

Teisipäeval pidas Rehemaa nõu hiljuti USAst puhkuselt naasnud treeneri Anatoli Šmiguniga. "Panime juuni kava enam–vähem paika," ütleb 32aastane sportlane. "Kuna järgmisel hooajal tiitlivõistlusi pole, tahab

Tolik ettevalmistuses muudatusi teha. Praegu on katsetamiseks õige aeg."

Rehemaa ei ole maha matnud plaani harjutada vahepeal koos Norra koondisega. Mõistagi sõltub kõik tema rahalistest võimalustest.

"Suusaliit ütles, et tagab meile maailmatasemel hooldetiimi ehk samad mehed, kes meid tänavugi aitasid, ja viib MK-etappidele võistlema," lausub Rehemaa. "Laagrites käimiseks tuleb raha küsida isiklikelt sponsoritelt ja klubilt. Minul on läbirääkimised läinud päris hästi, keegi pole abistamisest keeldunud."

Praegu kavandab Rehemaa septembriks kolme nädala pikkust mäestikulaagrit Ramsaus, suur töö tuleb ära teha kodumaal. Samas on säilinud lootus minna suvel harjutama Soome suusatunnelisse või pärislumele.

"Varem on olnud aastaid, kui istusin maist novembrini Otepääl ja talvel suutsin ikka enam–vähem normaalse tulemuse teha," meenutab Rehemaa. "Näiteks 2012. aastal ei teadnud isegi jaanipäeval, kas saame mäestikulaagrisse minna. Nüüd on seis keeruline, aga mitte nii hull."