20. mail esitlesid EMi maskott Frenkie ning omaaegsed tšempionid Priit Tomson (paremal) ja Aleksei Tammiste suurhallis Euroopa meistri karikat.Foto: MATI HIIS
Korvpall
28. mai 2015, 07:00

100 päeva korvpall EM-finaalturniirini

5. septembril ehk täpselt 100 päeva pärast algab Euroopa korvpallimeistrivõistluste finaalturniir. Eesti koondis pääses sinna pärast 14aastast vaheaega ning et alagrupimängud peetakse Riias, on sinna Maarjamaalt ostetud viie mängu peale juba rohkem kui 24 000 piletit! Mis enne seda toimub?

6. juuli. Eesti koondise põhikoosseis koguneb esimesse laagrisse, kus turgutatakse füüsist.

18.–19. juuli. Ka sel suvel töös olev B-koondis peab kodumaal kaks sõprusmängu Taaniga. Mängupaigad (väljaspool Tallinna) pole veel paigas.

20. juuli. Põhikoondis alustab pallitreeningutega.

1.–2. august. Moskvas või selle lähistel peetakse sõprusmängud Venemaaga. On võimalik, et mängud peetakse kinniste uste taga.

14.–16. august. Eesti koondis osaleb turniiril Tbilisis, kus kohtutakse Gruusia, Itaalia ja Läti koondisega.

20.–22. august. Eesti võõrustab kodus traditsioonilist nelja rahvuse turniiri, kus seekord on vastasteks samuti EM-finaalturniirile jõudnud Holland ja Island, samuti üks Aasia meeskond.

25.–27. august. Mängitakse Horvaatias, kus lisaks võõrustajatele astuvad vastu Bosnia ja Hertsegoviina ning Iisrael.

31. august. Korvpalliliit soovib kodus korraldada EMi peaproovi. Läbirääkimisi peetakse, mäng pigem tuleb, aga sajaprotsendilist kindlust veel pole.

3. september. Eesti koondis sõidab Riiga.

5.–10. september. Alagrupiturniirid, mida peale Riia võõrustavad veel Berliin, Zagreb ja Montpellier. Eesti kohtub Tšehhi (5. september), Belgia (6. september), Ukraina (7. september), Leedu (9. september) ja Lätiga (10. september). Edasi pääseb neli paremat.

12.–20. september. Prantsusmaal Lille’is peetakse EMi play-off’i faas 16 meeskonna osavõtul.