KATKI: Margus Hunt pidi ka mullu pidama vigastuspausi. Siis tegi ta haiget jalale.Foto: AFP/Kevin C. Cox
Jalgpall
28. mai 2015, 07:00

Margus Hunt alustab ülitähtsat aastat kuulise vigastuspausiga

Margus Hunti ootab tänavu ees kolmas hooaeg Ameerika jalgpalli profiliigas NFL. Just selle sügisega peaks ta Cincinnati Bengalsi meeskonna treeneritele oma väärtust tõestama ja teenima ära mahlaka lepingupikenduse. Kahjuks algas aasta meie mehele aga valestardiga.

Bengals alustas teisipäeval oma kevadtreeningutega, mis on avatud ka meediale. Kuigi korraga jooksis harjutusmurule pea sada sportlast, ei kulunud klubi tegemisi kajastama harjunud ajakirjanikel kaua, et lugeda kokku puudujad – kuue mehe seast ei olnud ainsana teada Hundi eemaloleku põhjus.

Pärast Michael Roosi erruminekut ainsa Eestist pärit mängijana NFLi jäänud Hunt ei teinud siiski tööluusi. "Taastun hetkel seljavigastusest, mis piirab palju liikumist ja ettevalmistust," selgitas ta Õhtulehele puudumise tagamaid.

Kaitseliini ääremängija vigastas end jõusaalis rassides. "Tegin paari asja liiga palju ja valu lõi selga. Midagi hullu ei ole, tuleb lihtsalt vaikselt edasi minna. Sama asi juhtus minuga viimasel aastal ülikoolis ja sellega saime ilusti hakkama," rääkis Hunt.

Eestlase tahet kõvasti trenni teha on lihtne mõista – Bengalsi hingekirja kuulub hetkel kuus äärmist liinikaitsjat ja Hunti

ootab ees kõva võitlus mänguaja nimel. Juba praeguste treeningute põhjal on Cincinnati spordiajakirjanikud välja toonud, et mullune kollanokk Will Clarke on talvega juurde võtnud 10 kilo, et oma mängu jõulisemaks muuta. Just temaga peab Hunt kõigi eelduste kohaselt konkureerima võistkonnasisese paremusjärjestuse neljanda-viienda koha peale. Halvimal juhul määrab see positsioon, kumb mees mahub mängupäeval koosseisu.

Seega tuli Hundi vigastuspaus väga ebasooodsal hetkel. "Tegeleme praegu hoolega taastusraviga. Võimalik, et terve kevade olen eemal," rääkis Karksi-Nuiast pärit vägilane, et järgmistel nädalatel teda platsil ilmselt ei kohta. Seejärel ootab mängijaid ees juba väike suvepuhkus.

Kus Hunt meeskonnasiseses järjestuses asetseb, saab esimest korda selgeks 14. augustil, kui esimeseks treeningkohtumiseks sõidab Cincinnatisse külla New York Giants.