Indrek KelkVideo: Mati Hiis
Sport TV
28. mai 2015, 17:47

ÕHTULEHE VIDEO | Tour of Estonia üllatused: ratturid peavad läbima ka kruusalõigu!

Kuigi majanduslikel kaalutlustel on Tour of Estonia võidusõit kahepäevane, võistlevad Eestimaa teedel 17 rattameeskonda. Ometi tuli korraldajatel ette ka viperusi, näiteks tuleb homsel 197, 2 kilomeetrisel etapil Tallinnast Tartusse läbida ka kruusalõik.

"Kruusalõik tuli ootamatult päevakorda seoses suurte teetöödega Piibe maanteel. Paraku saime sellest teada natuke liiga hilja, et polnud võimalik asfaltkate alles jätta. Selle tõttu pidime tegema ümbersõidu, mis on paraku seotud seitsmekilomeetrise kruusalõiguga," rääkis võistluste korraldaja Indrek Kelk.

"Tänu kohalikele teehooldajatele oleme kaks päeva seal tõsiselt tööd teinud ning hooldemehed on vaeva näinud ja üritanud kaks päeva neid lahtisi kive sealt kruusa pealt ära pühkida. See on maksimaalselt hea.

Loodan, et ei juhtuks sellist pretsedenti nagu oli mõned aastad tagasi, kui Kaiavere-Elistvere vahel läks ainult ühel ratturil kumm, aga paraku oli see Eesti meistrisärki kandev Mart Ojavee. Loodan, et need koduseinad nii ei mõju!"

Vaata Õhtulehe videost, millisel distantsil võiksid olla eestlaste šansid kõige suuremad ning mis võinuks veel Eestimaa velotuuril kavas olla.