Tour of Estonia liidrisärgi haaranud Mihkel LaasVideo: Merili Luuk
Sport TV
29. mai 2015, 17:31

ÕHTULEHE VIDEO | Tour of Estonia liidrisärgi teeninud Martin Laas: Karjääri suurim võit!

Tour of Estonia esimese, 197,8km pikkuse etapi Tallinn-Tartu GP võitis Eesti koondise rattur Martin Laas, kes võitles välja ka velotuuri liidrisärgi.

"See oli kindlasti kõige suurem võit, mis ma karjääri jooksul saanud olen," tunnistas ta ning lisas, et sõit oli raske. "Minu jaoks oli sõit raske, kuid terve päeva oli külje pealt tuul, ise arvasin, et võib 10-15 meheline punt ära sõita. Olin ilusti seal sees ning kõik õnnestus," rääkis ta.

Üheks ratturite raskeimaks hetkeks oli arvatult 7 km pikkuse kruusalõigu ületamine. "Meil oli mees ees. Mihkel Räim lõhkus kahjuks aga ees kummi ning pidime vahe kinni sõitma. Noored said ilusti ülesandega hakkama. Muud polnudki, aga eks see väsitas mehi päris palju vist ja tegi sõidu raskemaks. Kokkuvõttes väga suurt rolli vast ei mänginud, kuigi oli palju kummipurunemisi. Mulle ta ohtu ei kujutanud, jäin ilusti püsti, kummid terveks ning sain kerge vaevaga üle. 

Vaata Õhtulehe videost, kuidas eestlasele grupifinišid meeldivad ning milliste lootustega ta homsele GP-etapile vastu läheb.