Võidukas Sepp Blatter. 1981-1998 töötas ta FIFAs peasekretärina, sealt alates presidendina.Foto: ARND WIEGMANN
Jalgpall
29. mai 2015, 20:30

Prints Ali loobus enne 2. vooru ning andis Sepp Blatterile võidu (6)

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) presidendi valimised võtsid esimese vooru järel ootamatu pöörde, kui Jordaania prints Ali bin Al-Hussein loobus teisest voorust, mis andis võidu Sepp Blatterile.

Esimeses voorus vajasid kandidaadid 209 häälest 2/3 enamust ehk 140 häält. 209 liikme hääled jagunesid nii: Sepp Blatter 133, Ali bin Al-Hussein 73, kehtetuid sedeleid 3. See tähendas reeglite järgi teist vooru, kus võiduks piisanuks lihthäälte enamusest (105).

FIFA peasekretär Jerome Vaelcke tegi juba ettevalmistusi teiseks vooruks, aga siis palus prints Ali sõna, kus tänas kõiki oma töötajaid, aga teatas tagasiastumisest. See tähendas automaatselt Blatteri valimist uueks nelja-aastaseks ametiajaks.

"Esmalt tahan tänada prints Alid, sest ta oli rivaal ja väljakutsuja, kes pälvis väga hea tulemuse ning võinuks lihtsalt öelda, et jätkame teise vooruga, kus võin äkki rohkem hääli saada.

Teisalt tänan teid, et valisite mind järgmiseks neljaks aastaks FIFA laeva tüürima. Luban, et ametiaja lõpus annan oma järglasele üle väga tugeva FIFA. Vanus ei ole minu jaoks probleem. Ma ei ole perfektne, keegi ei ole, aga üheskoos teeme head tööd. Tänan teid usalduse eest," sõnas Blatter oma võidukõnes.

Ühtlasi teatas Blatter võidukõnes, et ta ei taha muuta maailmajagude kvoote meeste MM-finaalturniiril. "MM on liiga tähtis, ärme seda puutu. Aga teistel FIFA võistlustel tuleb maailmajagudele anda õiglasem esindatus."