Nõmme Kalju võitis 2015. aasta Eesti karika.Foto: Alat Truu
Jalgpall
30. mai 2015, 18:25

Nõmme Kalju võitis klubi ajaloo esimese Eesti karika, eurosarjakoha ja 200 000 eurot

Jalgpalli Eesti meeste karikavõistluste finaalis alistas Nõmme Kalju 2:0 Paide Linnameeskonna. 2012. aastal Eesti meistriks tulnud Kalju jaoks on see esimene karikavõit, millega tagati ühtlasi koht Euroopa liiga esimeses eelringis, millega kaasneb vähemalt 200 000 euro suurune auhinnaraha.

Kalju tuli mängule favoriidina ja olukorras, kus kaotus polnud variant. Surve kumas meeskonna esimese poolaja mängust ka läbi. Närvilisus tõi kaasa lihtsaid eksimusi ja asjad ei sujunud. Lisaks pidi Kalju poolkaitsja Joel Lindpere 34. minutil vigastuse tõttu platsilt lahkuma.

Olukord pöördus 45. minutil ehk vahetult enne vaheaega, kui pall jõudis Paide värava ees Artjom Dmitrijevini, kes selle võrku suskas ja Kalju 1:0 juhtima viis. Kalju mängijad vaatasid ärevalt äärekohtuniku poole, aga lipp ei tõusnud ja värav luges.

Paide oli ka vaheaja järel mängus sees, ent kindlaid väravavõimalusi tekitada ei suudetud. Kohtumise saatuse otsustas Allan-Axel Kimbaloula, kes 76. minutil nurgalöögijärgses olukorras 2:0 lõi ja sellega karikafinaali otsustas.

"Kalju oli täna tugevam meeskond ja mängis paremini. Paar olukorda meil oli, aga sajaprotsendilist võimalust tekitada ei suutnud," tõdes Paide peatreener Meelis Rooba mängu järel ETV-le antud intervjuus. "Esimesel poolajal ei saanud me oma mängu käima. Teisel leidsime aga rohkem ruumi, sest mäng läks lahtisemaks," sõnas Kalju juhendaja Sergei Terehhov.