Gheorghe CretuFoto: Tarvi Pürn/EVF
Võrkpall
31. mai 2015, 18:19

Võrkpallikoondise peatreener: noored saavad nüüd astuda suurepärase põlvkonna jälgedes (4)

Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu sõnas pärast Rootsi alistamist ja EM-finaalturniiri pääsme kindlustamist, et tegelikult mõistis terve meeskond, et nad peavad need kaks mängu võitma. "Teadsime, et oleme paremad, aga selle teadmisega tuli meile peale surve," rääkis ta.

Cretu sõnul ei ole võrkpallist rääkides enam mõtet nimetada kolmandat korda EMile pääsenud Eestit pisikeseks riigiks: "Iga aasta lahkub palju mängijaid välimaale ja nad naasevad seal kogemustega, mida koondises rakendada. Me väärisime kohta finaalturniiril."

Mehe enda jaoks tähendab pääs EMile paljut. "Olen seal minu teada ainuke rumeenlane," naeris ta, ent lisas tõsisemalt: "Meil on meeskond, mis on kogenud meeste ja tõusvate tähtede segu. Saada võimalus sellist kooslust suurturniiril juhendada, on mulle isiklikult väga suur saavutus."

Eesti jõudis EMile kolmandat korda seitsme aasta jooksul. "Teil oli toona suurepärane põlvkond," rääkis Cretu 2009. ja 2011. aasta meeskondade kohta. "Nüüd saavad noored mehed astuda nende mängijate jälgedes."

Üheks selliseks nooreks meheks oli Robert Täht, kelle algrivistusse usaldamise otsustas Cretu kolm päeva tagasi. Ometi ei taha treener Itaaliasse pääsemises esile tõsta ei Tähte ega diagonaalründajana meeskonda juhtinud Oliver Vennot. "Olen kõigiga rahul," rõhutas ta.