Portugali karikafinaal osutus äärmiselt dramaatiliseks, penaltiseerias võttis 3:1 võidu Lissaboni Sporting.Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA
Jalgpall
31. mai 2015, 22:39

GALERII | Ülivõimas tagasitulek Portugali jalgpalli karikafinaalis: 83. minutil vähemuses ja 0:2 taga, mängu lõpuks karikas pihus!

Portugali jalgpalli karikavõistlustel nähti finaalis draamat rohkem kui rubla eest, kui Lissaboni Sporting Bragat penaltiseerias 3:1 võitis.

Kohtumisele läks selge favoriidina Sporting, mis Bragat viimasest seitsmest omavahelisest mängust kuues võitnud oli. Kahe meeskonna viimane matš lõppes pealinna klubi 4:1 võiduga.

Sporting jäi veerandtunni möödudes vähemusse, kui punase kaardi teenis Saksamaal sündinud portugallasest kaitsja Cedric. Braga kasutas enamuse imeliselt ära, kui Ederi ja Rafa Silva tabamustest 2:0 juhtima mindi.

See aga ei peatanud Lissaboni meeskonda, mis viimastel minutitel tõeliselt võimsa surve peale pani. Tänu sellele löödi viimaste minutitega kaks väravat - 84. minutil sahistas võrku Islam Slimani, kaheksa minutit hiljem Fredy Montero.

Lisaajale läinud kohtumises ei suutnud Braga enamust ära kasutada ning 115. minutil jäädi ise kümnekesi, kui teise kollase kaardi teenis poolkaitsja Mauro. Penaltiseerias oli kindlalt parem Sporting, võites 3:1.