Matti KillingFoto: Laura Oks
Sõudmine
1. juuni 2015, 07:00

Sõudetreener Matti Killing: paat ei libise (4)

Eesti sõudjate tänavused esimesed võistlused pole positiivset meeleolu toonud. Teist suuremat võistlust järjest ei pääsenud ükski paatkond finaali, parimana tuli neljapaat (Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Sten-Erik Anderson, Allar Raja) Poznanis peetud EMil 8. kohale. Kahepaat Andrei Jämsä-Kaur Kuslap pidi leppima 16. kohaga.

Neljapaadis vahetasid Endrekson ja Anderson pärast kolm nädalat tagasi Bledis peetud MK-etappi kohad ning treener Matti Killing lootis enne EMi, et seis on muutunud paremaks. Pärast võistlust polnud tema hääles aga rõõmunoote.

"Ikka see kokkusõidu teema, paat pole head jooksu kätte saanud," nentis Killing. "Varasematel aastatel liugles paat vee kohal ja mehed andsid aerudega hoogu. Nüüd istub paat sügaval vees ega libise, liigub kuidagi raskelt. Paned tempot juurde ja kiirus kasvab ainult natuke, mitte oluliselt. Liuglemine on see, mida me praegu otsime."

Killing arvas, et jaanipäeva eel peetav MK-sarja teine etapp jäetakse vahele, et teha üks korralik töötsükkel, lüüa kaasa juuli keskel Luzerni MK-l ning võidelda kolme kuu pärast MMil olümpiakohtade eest – sealt saab Rio pääsme 11 paremat kahe- ja kaheksa paremat neljapaati.