KES KEDA: Pildil oleva duelli Karl-Eerik Luigendiga (paremal) võitis Lindpere, ent kes teeb seda tema eest homme?Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
2. juuni 2015, 07:00

Kes otsustab Hiiul, kui Joel Lindpere ei mängi? (1)

Värske Evald Tipneri karikavõitja Nõmme Kalju võtab täna meistriliiga 14. voorus Hiiu kunstmurul vastu tabeliliidri FC Flora, ent peab suure tõenäosusega läbi ajama Joel "mina-otsustan-mänge" Lindpereta.

"Tal on jalg suht sinine, suur varvas ja jalatald on täiesti sinised," kirjeldas Kalju peatreener Sergei Terehhov eile Lindpere viga saanud vasakut jalga.

"Pigem on ta homme (täna – toim) audis."

Röntgen näitas, et luumurdu rahvuskoondise poolkaitsjal pole, kuid laupäevases karikafinaalis saadud trauma on piisavalt tõsine, et sundida teda lühemat sorti mängupausile. "Arvatavasti järgmised kaks mängu enne seda pikemat pausi (liigapaus 06.06–26.06 - M. T.) ta ei mängi," ütles Terehhov.

Kuigi Lindpere on tänavustes Floraga peetud kohtumistes olnud heas hoos – kahe mänguga kolm väravasöötu -, ei tähtsusta Terehhov ega Flora juhendaja Norbert Hurt kodumeeskonna ühe võtmemängija puudumist üle.

"Valus hoop kindlasti," arvab Hurt. "Aga mängud on erinevad. Meie vastu on tal tõesti õnnestunud anda [otsustavaid sööte], see-eest mõnes teises mängus võib-olla on jäänud andmata."

Pärast karikavõitu Kalju mängijad ei pidutsenud

Ta lisas, et Flora ei keskendu eraldi Lindperele. "Me ei vaata ekstra, kes kohal, kes mitte. Teame, et meid ootab tugev meeskond," sõnas Hurt.

"Meil on rohkem kui 11 mängijat ja igaüks neist on tähtis," sekundeeris Terehhov ja kinnitas, et tal on varuplaan olemas. "Teised saavad oma võimaluse end näidata."

Kuivõrd võiks aga Flora kasuks rääkida asjaolu, et Kalju mehed madistasid laupäeval Paidega ja said vaid kaks päeva taastuda? "Sellist asja ei tea keegi kunagi," ütles Hurt viisakalt. "Pole õiget ega valet vastust, seda näitab mäng."

Küll aga on kindel, et karikapohmakale Floral loota ei tasu, sest mingeid suuri pidustusi Kalju mängijad endale laupäeval ei lubanud. "Meil oli poistega kokkulepe, et keegi ei lähe pärast laupäevast mängu välja," sõnas Terehhov. "Pidutsevad pärast 6. juunit, kui need mängud on ära mängitud."

Kerge psühholoogiline eelis enne kohtumist võiks olla Kalju meestel, kes on tänavu juba kaks korda Flora alistanud, aga peatreenereid ajalugu ei huvita. "Iga mäng on uus mäng. Me ei saa mõelda, et keda me kunagi oleme võitnud," ütles esimest hooaega Kalju peatreenerina tegutsev Terehhov. "Tuleb endast uuesti 100% väljakul välja panna ja eks paistab, mis tulemus tuleb."

Sarnaselt kolleegile ei pööra Hurtki minevikule suurt tähelepanu ja teab, mida hea tulemuse saavutamiseks vaja.

"Peame nii rünnakul kui kaitses distsiplineeritult mängima ja suutma hoida neid kaht asja kogu kohtumise vältel tasakaalus," lausus ta.

Kohtumine Tallinnas Hiiu kunstmurul algab täna õhtul kell 19.