Nick FairallFoto: FIS
Talisport
2. juuni 2015, 13:09

VIDEO | Nelja hüppemäe turneel rängalt kukkunud suusahüppaja on jätkuvalt halvatud

Jaanuaris suusahüpete nelja hüppemäe turnee viimase etapi kvalifikatsioonis raskelt kukkunud ameeriklane Nick Fairall on jätkuvalt halvatud. Pärast viite nelja seina vahel veedetud kuud on ta vaatamata rängale selgroovigastusele positiivne ning pole kaotanud lootust kunagi hüppemäele tagasi minna. 

Fairall kukkus nelja hüppemäe turnee viimasel Bischofshofenis peetaval etapil nii raskelt, et kaotas korraks teadvuse ja viidi kohe haiglasse, kus tal tuvastati ränk selgroovigastus. Fairall otsustas Facebookis lõpuks rääkida, et vigastusi polnud mitte vähe. 

"Murdsin kaks ribi, minu parem kops ja neerud said muljuda ning mul oli kerge sisemine verejooks, kuid peamiseks vigastuseks olid murdunud ja nihestatud L1 selgroolülid, mis tekitasid mu jalgades halvatuse," meenutab Fairall. 

Pärast kuud Schwarzachi haiglas viidi ameeriklane tagasi USAsse, kus ta alustas taastusravi. Käia ta siiski veel ei saa. "Iga päevaga on väike edasiminek. Pärast 5 kuud kestnud intensiivset taastusravi on mu jalgades veidi rohkem tunnetust ning minu reied saavad liikuda. Iga päev jätkan eesmärgiga hüppemäele minna. Tähtsaim asi on kannatus," kirjutas ta.

Ühtlasi tänas mees oma perekonda ja fänne, et nood teda raskeimal ajal on toetanud.