Sepp Blatter.Foto: Ennio Leanza
Jalgpall
2. juuni 2015, 19:53

Blatter möödunud reedel Šveitsi meediale: "Miks peaksin tagasi astuma? See tähendaks nagu oleksin aru saanud, et olen midagi valesti teinud."

ŠOKK! Skandaalidesse mässitud FIFA juht Sepp Blatter astus tagasi (11)

Vaid neli päeva tagasi taas Rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA juhiks valitud Sepp Blatter teatas täna, et astub tagasi.

FIFA kutsus veidi enam kui tund aega tagasi Šveitsis Zürichis kokku erakorralise pressikonverentsi. Arvati, et FIFA vastab New York Times'i süüdistusele nagu oleks organisatsiooni peasekretär Jerome Valcke seotud hiljuti lahvatanud skandaaliga FIFA ümber.

Nimelt vahistati eelmisel nädalal Ameerika ametivõimude uurimise tulemusena üle maailma 14 jalgpalliga seotud figuuri, nende seas mitmed juhtivad FIFA ametnikud, keda mõjutati kümnetesse miljonitesse eurodesse ulatuvate altkäemaksudega muu seas otsustama seda, kes korraldab jalgpalli suurturniire. 

17 aastat FIFA-t juhtinud Blatter sõnas tänasel pressikonverentsil, et armastab organisatsiooni rohkem kui midagi muud ning soovis tagasi valituks saada, kuna tahab jalgpallile vaid head teha. Samas oli palju neid, kes lootsid, et šveitslast FIFA juhiks juba kuuendat järjestikust korda ei valita.

"Kõik ei toeta minu mandaati. Just seepärast kutsun kokku erakorralise istungi, et minu asemele uus president valida," andis Blatter teada, et otsustab tagasi astuda. Šveitslane lisas veel igaks juhuks, et tema erakorralistel valimistel mõistagi ei osale.

Arvatakse, et Blatteri lahkumises mängib rolli tõik, et 79-aastane endine vutijuht kardab nagu satuks uurimise alla ka tema, sest Blatterit on aastaid korruptsioonis süüdistatud. Šveitsi peaprokurör andis hiljuti teada, et nemad Blatterit osalust skandaalis hetkel ei uuri.