Nõmme Kalju võitis koduväljakul 2:0 FC Florat ning tõusis taas tabeli tippu. Kaljul on koos 33 punkti, Floral 31. Foto: Alar Truu
Jalgpall
2. juuni 2015, 20:49

GALERII JA REPORTAAŽ | Kalju murdis Flora vastupanu kahe kuldse minutiga

Eestijalgpalli meistriliiga 14. vooru keskses mängus alistas Nõmme Kalju kodustaadionil FC Flora 2:0.

Liidrite lahing Hiiul oleks võinud alata tõelise pauguga, kui Hidetoshi Wakui oleks 3. minutil Karl Mööli hea püstsöödu Flora kaitseliini taha meetri-paari jagu allapoole suunanud.

Seda aga ei juhtunud ning Flora jätkas enesekindlalt oma mängu ehitamist päris oma kasti lähistelt. Paaril juhul jäi Kalju ründajatel vaid varbaotsa jagu puudu, et ohtlikus tsoonis vaheltlõige teha ja Mait Toomiga silmitsi pääseda.

Kümmekonna minuti järel otsis taas Mööl suurepärase palliga Flora kaitsjate tagant karikafinaalis Paide vastu vigastada saanud, kuid tänaseks mängukõlbulikuks putitatud Ats Purjet, kuid sedapuhku päästis valgesärgid väravavaht Toom.

Järgnes paarikümne minuti pikkune periood, kus kummalgi meeskonnal vastase kasti murda ei õnnestunud, sestap prooviti õnne kaugemalt. Kui Artjom Dmitrijevi 20 meetrilt teele saadetud kuul lendas napilt Toomi väravast mööda, siis Andre Frolovi löögi takistamiseks pidi Kalju puurilukk Vitali Teleš end nii pikaks venitama kui võimalik.

Lõviosa Flora rünnakutest käiski keskelt läbi Frolovi, ääri kasutati vähem, eriti märkamatu oli vasaku äärel Irakli Logua. Kalju ründenelik Purje, Allan Kimbaloula, Dmitrijev ja Erik Listmann küll trikitas oma asetusega (Listmann-Kimbaloula äärtel, Purje-Dmitrijev üles-alla), kuid puudu oli maagiast. Millestki, mida oleme varem näinud Joel Lindpere, kes täna jälgis vigastuse tõttu kohtumist tribüünilt, esitustes.

Olgugi et väravavahtidel polnud maailma tihedaim tööpäev, käis platsil kõva andmine. Armutu võitluse tulemusena kaotas Flora paremääre Maksim Gussevi, kes oli 35. minutil sunnitud vigase ja kurvana riietusruumi sammuma.

Päris poolaja lõpus avanes Kaljul kaks suurepärast võimalust minna puhkepausile eduseisus, ent Ken Kallaste ega Purje suutnud healt positsioonilt võrku sahistada.

Kaks minutit, kaks väravat

Teisele kolmveerandtunnnile tuli kodumeeskond Kalju vastu märksa isukamalt ja väravajanulisemalt. Kalju innukusest šokis Flora jaoks läks asi ärevaks juba mõneminutilise mängu järel, kuid Dmitrijevi värav tühistati suluseisu tõttu.

Kalju hirmus tahtmine ja selge initsatiiv kandsid vilja 72. minutil kui Wakui lükkas palli trahvikastijoonel seiranud Purjele, kes nahkkera Toomile püüdmatult võrku virutas – 1:0.

Tõeline külm dušš tuli Flora meestel ja staadionile kogunenud poolehoidjatel vastu võtta minut hiljem, kui Flora kaitseliini prohmakas lubas Toomiga üks-ühele Tarmo Neemelo. Vähem kui kümne minuti eest platsile sekkunud Neemelo võttis kingituse vastu ja tegi seisuks 2:0.

Tabeliliidrina Hiiule sõitnud Floral sellele vasturohtu ei leidunud, pigem oli Kalju lähemal kolmandale tabamusele, ja nii tuli Norbert Hurti hoolealustel juba kolmandat korda tänavu Kaljule alla vanduda.

Tänane võit tõstis Kalju kahe punktiga Florast mööda, tagasi tabelitippu.