Kaia Kanepi mängimas nädal tagasi Prantsusmaa lahtistel Maria Šarapova vastu.Foto: AFP / Scanpix
Tennis
3. juuni 2015, 07:00

Kaia Kanepi vormi kohal on Marseille’ tenniseturniiri eel suur küsimärk (4)

Kaia Kanepi alustab täna 90 000eurose auhinnafondiga ITFi tenniseturniiri. Marseille’s esimest paigutust omav Kanepi langes Prantsusmaa lahtistel juba avaringis, kui jäi alla tiitlikaitsjale Maria Šarapovale.

Suure slämmi turniiril teisena paigutatud venelanna oli haigestunud ning pärast eestlanna alistamist ei andnud isegi mängujärgset intervjuud, misjärel publik ta välja vilistas. Täiesti terve polnud ka Kanepi.

"Nii palju kui olen kuulnud, siis oli ka Kaia enne turniiri haige," sõnas Kanepi endine treener Märten Tamla. Ühest vastust küsimusele, miks Kanepi Šarapovale kaotas, Tamlal varuks polnud. "Raske on arvata midagi, kui ise kohal pole. Kaia mäng tundus ebastabiilne, nagu ta poleks enne mänginud või teinud korralikult trenni."

Prantsusmaa lahtised lõppesid kvalifikatsiooniturniiril ka Anett Kontaveidi jaoks. Avaringis oli ta parem ameeriklannast Katerina Stewartist, kuid vandus teises ringis kolmes setis alla prantslannale Clothilde De Bernardile. Kontaveit oli võitnud avaseti ning juhtis teises 4:2, aga võit lipsas käest.

Varem Kontaveiti juhendanud Tamla nägi matši kohapeal. "Kõrvalt jäi mulje, et ta mäng oli ebastabiilne. Pärast temaga rääkida ei saanud ja seetõttu ei tea, millest see tingitud oli. Vastane läks selle peale, et hoidis palli mängus," kirjeldas Tamla mängu.

Täna kohtub Kanepi Marseille’s avaringis maailma 127. numbri, 21aastase Valgevene tennisisti Aleksandra Sasnovitšiga. Millised võiksid olla esimest asetust omava Kanepi võiduvõimalused sel turniiril? "Arvan, et sellest pole mõtet enne turniiri algust rääkida. Kui Kaia on terve ja mängida saanud, siis võib ta kaugele minna," ütles Tamla.

Võistlustules on ka Kontaveit, kes oli Inglismaal Eastbourne’i turniiril avaringis parem kolmandat asetust omanud belglannast An-Sophie Mestachist. Eile jäi tema teise ringi kohtumine Georgina Garcia Pereziga vihma tõttu ära, loodetavasti saavad nad väljakule täna.