Jalgrattasport
3. juuni 2015, 11:22

ÜLLATAV OTSUS? Politsei ei otsi võistlusel rattureid ohustanud autojuhti (48)

Möödunud nädalal toimunud Eestimaa velotuur Tallinnast Tartusse pakkus õudusvõdinaid, sest kui juhtgrupp pedaalis lõpumeetreid, lipsas Tartus Turu tänaval nende eest läbi auto, mis sekund või kaks hiljem oleks tabanud rattureid (videos alates 7.38).

Politsei sõnul ei plaani nad manöövrit teinud autojuhti otsima aga hakata.

"Antud juhul tekitas segadust see, et ohtliku manöövri teinud autojuht lähtus fooris põlenud rohelisest tulest ning reguleerija märguanne jäi seejuures ilmselt teisejärguliseks," selgitas pressiesindaja Kerly Peitel.

Politsei hinnangul oleks olukord lahenenud, kui foorituled oleks olnud välja lülitatud, mida tehti mitmel teisel suuremal ristmikul.

"Sellest tulenevalt oleme seisukohal, et autojuhi väljaselgitamise asemel vaatame ühes korraldajatega hoopis üle oma kohapealsed tegevused liikluse reguleerimisel selliselt, et taolist ohtu igal juhul edaspidi vältida," lisas Peitel.

"Nägin silmanurgast, et mingi asi seal ees on, aga mina hoogu maha ei võtnud. Mõned eesolevad siiski võtsid, äkki sinna nende võit jäigi," sõnas kodupubliku ees triumfeerinud 21aastane Eesti koondislane Martin Laas. "Grupifinišid mulle meeldivad, finišijalg on hea. Kui oma sprindivõimed mängu panin, siis vastust ei tulnud. Karjääri parim sõit!"