Artjom ArtjuninFoto: LAURA OKS
Jalgpall
3. juuni 2015, 12:55

Rumeeniast lahkunud Artjunin: Neil olid nii keerulised ajad, et ei taha mõeldagi

Aasta alguses Rumeenia kõrgliigaklubi FC Brasoviga liitunud Eesti koondise keskkaitsja Artjom Artjunini aeg Rumeenias oli raske: kaitsja teenis vähe mänguaega, kuigi siirdus sinna lubadustega olla algkoosseisumees, kõige tipuks kuulutas Brasov end aprilli lõpus maksejõuetuks. Rahaasjad said siiski korda, kinnitas Artjunin ning peagi taab ta olla taas FC Levadia mängumees. 

"Neil olid nii keerulised ajad, et ma ei taha mõeldagi. Esimesed kolm mängu mängisin ära, siis hakkasid asjad teistmoodi minema. Näiteks võttis klubi omanik mängijaid ilma minu teadmata minu positsioonile. Meeskond oli väga sõbralik, aga muu keskkond väga hea polnud. Klubi juhtkonnaga ei saanud asju selgeks," selgitab ta ning toob veel ühe näite.

"Kui hooaeg algas, tegime trenni ühel staadionil, kuhu läksime bussiga, aga peale trenni ei saanud sinna edasi jääda. Ei tohtinudki rohkem joosta, vaid pidime kohe tagasi teise kohta minema, kus meie asjad olid ja siis kolmandasse veel edasi. Ringijooksmine," räägib ta. 

Mida kogemusest õppida? "Negatiivne kogemus tuleb vast isegi kasuks. Kindlasti Hakkan rohkem mõtlema ja kaaluma variante, kas välismaale on vaja minna või ei," sõnab ta.

Endise koduklubi Levadiaga läksid läbirääkimised aga väga kiiresti ning Artjunin on jaanipäevaks taaskord rohesärkide mängumees. "Koduklubisse on alati hea ja tore tagasi tulla. Iseasi, kas mängida saan - neli keskkaitsjat on platsis," muigab ta. "Aga loodame!"