Artjom ArtjuninFoto: Laura Oks
Jalgpall
4. juuni 2015, 07:00

Artjom Artjunin tuli Rumeenia ebaõigluse küüsist Eestisse

Aasta alguses Rumeenia kõrgliiga klubi FC Brasoviga liitunud Eesti koondistki esindanud keskkaitsja Artjom Artjunin siirdub taas Tallinna Levadia manu. Põhjuseks probleemid Rumeenias: kaitsja teenis vähe mänguaega, kuigi siirdus sinna lubadustega olla algkoosseisumees, kõige tipuks kuulutas Brasov end aprilli lõpus maksejõuetuks. Rahaasjad said siiski korda, kuid tulevikuks on õppetund olemas.

"Neil olid nii keerulised ajad, et ma ei taha mõeldagi. Esimesed kolm mängu mängisin ära, siis hakkasid asjad teistmoodi minema. Näiteks võttis klubi omanik teisi mängijaid ilma teiste teadmata minu positsioonile. Meeskond oli väga sõbralik, aga muu keskkond väga hea polnud. Klubi juhtkonnaga ei saanud asju selgeks," selgitab Artjunin ning toob veel ühe näite.

"Kui hooaeg algas, tegime trenni ühel staadionil, kuhu läksime bussiga, aga pärast trenni ei saanud sinna edasi jääda. Ei tohtinudki rohkem joosta, vaid pidime kohe tagasi teise kohta minema, kus meie asjad olid ja siis kolmandasse veel edasi. Ringijooksmine," räägib ta.

Brasovis oma esimese väliskogemuse saanud Artjunini saldosse jäi kolm mängu ja 232 minutit, kusjuures pärast 8. märtsi eestlast enam väljakule ei usaldatud. Mängija tahaks aga pallitunnetuse taas üles leida.

"Negatiivne kogemus tuleb vast isegi kasuks. Kindlasti hakkan rohkem mõtlema ja kaaluma variante, kas välismaale on vaja minna või ei," sõnab ta. Artjunin registreeritakse Eesti meistriliigas hetkel kolmandat kohta hoidva Levadia meeskonda juuni lõpus suvise mängijate üleminekuteakna avanedes ning esialgse plaani kohaselt jääb ta siia tänavuse aasta lõpuni.

"Ta kaalub erinevaid variante, sestap [leping] hooaja lõpuni. Kui see lõpeb, siis peame läbi­rääkimisi uuesti alustama ja konkreetsemalt rääkima," selgitab Levadia pressiesindaja ­Indrek Petersoo.

Nii läksid ka endise kodu­klubiga läbirääkimised kiiremini ning Artjunin ootab jaanipäeva, et rohesärkidega väljakule joosta. "Koduklubisse on alati hea ja tore tagasi tulla. Iseasi, kas mängida saan - neli keskkaitsjat on platsis," muigab ta. "Aga loodame!"

Peatreeneri Marko Kristali sõnul probleemi ei paista sellest olevat. "Artjom on meile hästi tuttav ja väga vajalik mängija, kes lisab kaitseliini kogemust, kindlust ning alati edasiviivat meeskonnasisest konkurentsi," ütles Kristal klubi kodulehele.