Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
4. juuni 2015, 07:05

Pehrssoni kommentaar Ojamaa väljajätmise ja Eesti kõrgliiga mängijate 68% osakaalu kohta koondises (16)

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson avalikustas teisipäeva hommikul nimekirja 25 mängijast, kes on kutsutud koondisesse mängudeks Soome ja San Marinoga.

Meeskonnas pole alates 2012. aastast kõigis valikmängudes Eesti rivistusse kuulunud Henrik Ojamaad. 25 mängijast koguni 17 ehk 68% esindavad Premium liiga klubisid.

Magnus Pehrsson, miks pole Henrik Ojamaa koondises? Ta mängis tänagi (intervjuu on tehtud teisipäeva õhtul – toim) Norra karikasarjas, järelikult pole tegemist vigastusega.

Vaatasime kõiki meie käsutuses olevaid ründavaid mängijaid ja tegime analüüsi mitte ainult märtsikuisest kogunemisest, vaid ka varasematest. Tulemus: hindasin teisi Ojamaast kõrgemalt ja tahtsin neile võimaluse anda.

Vestlesin Henrikuga isiklikult, sest ta on kogu minu ametiaja meeskonda kuulunud ja tahtsin talle põhjuseid selgitada ning edaspidiseks motiveerida. Rääkisin, et minu silmis on ründavate mängijate puhul kõige tähtsam nende suutlikkus teha kaaslastega platsil koostööd, teineteist mõista ja seeläbi meeskonnale häid võimalusi tekitada. Minu hinnangul on Henrikul olnud selles vallas vajakajäämisi, mida tuleb parandada.

Olen ta enne eesootavat kogunemist alati koondisesse valinud ja näen Ojamaas suurt potentsiaali, aga koondises pole ta seda kahjuks näidanud. Jätkame suvel tema jälgimist. Septembrini, kui toimuvad järgmised koondisemängud, on kolm kuud aega. Olen arvamusel, et rahvusmeeskonda tuleb kutsuda alati selle hetke kõige paremad mängijad.

25 koondisesse nimetatud jalgpallurist koguni 17 mängivad Premium liiga. Kogu austuse juures Eesti meistriliiga vastu, siis kas see on põhjus muretsemiseks arvestades rahvusvaheliste koondisematšide tempot?

Nagu märtsis ütlesin, siis eelistan regulaarselt mänguaega pälvivaid jalgpallureid, sest iganädalaselt pingil istudes pole võimalik rahvusvahelisel tasemel hästi esineda. Eesti liiga mõnede tippmängude intensiivsus on olnud väga hea. Mures ma ei ole. Minu pooleteist ametis oldud aastat vaadates pole koondislased varem koduklubides nii häid esitusi teinud kui praegu.

Tulevikust rääkides, siis näen, et mitmed Eesti liigas mängivad jalgpallurid teevad karjääris targa sammu edasi. Nagu Karol Mets, kes tegi ühe sammu ülespoole. Loodan, et ta on eeskujuks teistele koondislastele, et me ei näeks olukordi, kus välismaale läinud mängijad hindavad oma võimeid üle ja naasevad puuduva mänguaja tõttu kodumaale.