2013. aasta augustis kohtusid Gialuigi Buffon ja Lionel Messi Vatikanis Rooma paavsti Franciscusega. Kohtumine leidis aset enne Itaalia-Argentina sõprusmängu. Reuters/ScanpixFoto: Reuters / Scanpix
Spordivaria
4. juuni 2015, 16:39

Buffon: Messi on teiselt planeedilt (1)

Enne laupäevast meistrite liiga finaali Barcelona ja Juventuse vahel ülistas Itaalia tiimi kapten Gianluigi Buffon Barca ässa Lionel Messit.

„Messi on tulnukas teiselt planeedilt, kes on ennast pühendanud inimestega mängimisele. Ainuke lootus on see, et laupäeval on ta Maalt nagu meie, ülejäänud,” ülistas Juventuse väravavahist kapten Barcelona võtmemängijat The Guardiani vahendusel. Veel enam, Buffoni hinnangul on Barcelona ründekolmik Messi, Neymar ja Luis Suárez maailma tugevaim, kuid Itaalial on kaitsemängus traditsiooniliselt olnud oskused, et see nullida.

Kui Messil õnnestub finaalis värav lüüa, saab temast esimene jalgpallur, kes on seda teinud kolmes meistrite liiga finaalis. Messi on meistrite liiga finaalis värava kirja saanud 2009. ja 2011. aastal ning mõlemal korral tuli Barcelona ka võitjaks. Seni on kahes meistrite liiga finaalis lisaks Messile värava löönud veel Raúl (Madridi Realis 2000 ja 2002), Samuel Eto’o (Barcelonas 2006, 2009) ja Cristiano Ronaldo (Manchester Unitedis 2008 ja Madridi Realis 2014).

Tõsi, meistrite liiga eelkäija Euroopa meistrite karikaturniiri viies finaalis on värava löönud Alfredo Di Stéfano (Madridi Realis aastatel 1956–1960).

Juventuse 37-aastasel vanameistril Buffonil on küll ette näidata 2006. aasta maailmameistri tiitel, aga meistrite liiga võit tal seni veel puudub. Itaalia koondisega maailmameistriks tulles võideti Berliini olümpiastaadionil, nüüdne meistrite liiga finaal toimub sealsamas. Meeskonnakaaslane Juventuses Carlos Tévez usub, et just Buffon muudab oma meeskonna enesekindlamaks. „Me teame, et Gigi on fenomen. Tema väravas olek annab väljakumängijatele kindluse. Gigi vastu on väga raske väravat lüüa – sellega annab ta meile ekstra kindluse,” kiitis Tévez lehe uefa.com vahendusel oma meeskonnakaaslast.

TV6 ülekanne laupäevasest finaalist algab kell 21.30, kommenteerivad Kalev Kruus ja Toomas Vara.