Thierry Henry käepall läks FIFA-le maksma 5 miljonit eurotFoto: OFF
Jalgpall
4. juuni 2015, 19:39

Uus paljastus: FIFA maksis iirlastele viis miljonit, et nad Henry käepalliga kohtusse ei läheks (5)

Iirimaa jalgpalliliidu tegevjuht John Delaney kinnitas kodumaisele meediale, et 2009.a skandaalse valikmängu järel maksis FIFA neile suure summa raha, et asjaga mitte kohtusse minna.

Mäletatavasti kohtusid Iirimaa ja Prantsusmaa 2010.a MMi valiksarja otsustavas play-off mängus, kui Thierry Henry mängis William Gallase viigiväravale söötu andes ilmselgelt käega. Mängu kohtunikebrigaad seda aga ei fikseerinud, tabamus jäi jõusse ning tänu 1:1 viigile pääses MMile Prantsusmaa.

Iirimaa avalikkus nõudis skandaalse mängu järel vähemalt kordusmatši või 33nda meeskonnana MMIle pääsemist, kuid kohalik jalgpalliliit jättis asja sinnapaika. Nüüd avaldas Delaney taolise otsuse tagamaad.

"Tundsime, et meil on õigus Henry käepalli pärast FIFA vastu kohtusse minna. Mäletate ka, kuidas Blatter [FIFA president Sepp Blatter - toim] käitus ja kuidas ta meile näkku irvitas. Läksin siis tema juurde, ütlesin, mida tast arvan ning vahetasime mõned krõbedad sõnad. Kuid kui lahkusin, oli meil kokkulepe."

"See juhtus neljapäeval, esmaspäevaks olid allkirjad antud ja kõik tehtud. Meie jaoks oli tegemist väga hea kokkuleppega."

Delaney ei rääkinud summadest, kuid väidetavalt läks iirlaste vaikima sundimine FIFAle maksma 5 miljonit eurot. Siiski pidas Delaney vajalikuks rõhutada, et tegemist ei olnud altkäemaksuga, vaid n-ö kompensatsioonirahaga selle eest, et Iirimaa vutiliit ei alustaks FIFA vastu kohtuasja.