Foto: Reuters
Tennis
5. juuni 2015, 07:00

Nadal ja Federer audis, neli meest mängus

Prantsusmaa lahtised on lähenemas kulminatsioonile. Liivaväljakute kuningas Rafael Nadal on väljas, Roger Federer samuti. Kas keegi suudab alistada Novak Djokovici?

Djokovic alistas veerandfinaalis hispaanlase Rafael Nadali, kes on võitnud Prantsusmaa lahtistel 70 matši ning kaotus serblasele oli talle Roland Garros’ väljakutel alles teiseks. Pärast vigastusi pole Nadal mäng olnud enam seesama, mistõttu polnud tema kaotus maailma esinumbrile šokk.

Publikut ootab täna ees tõeline maiuspala, sest Djokovici vastu astub maailma kolmas mees Andy Murray. Britt on end sel hooajal liivaväljakutel näidanud heast küljest ning kõik kohtumised, kus ta platsile astus, on ta ka võitnud. Väsimusele viidates loobus ta Rooma turniiril duellist David Goffiniga, kuid praegune Suure Slämmi turniir on möödunud suuremate komistusteta. Murray on ära andnud kokku kolm setti, viimati veerandfinaalis seitsmendat asetust omanud David Ferrerile.

"Pärast Djokovic - Nadali veerandfinaali vaatamist tekib küsimus, kes suudab praeguses vormi olevat Djokovic võita," sõnab tenniseekspert Margus Uba. "Usun, et põnev mäng tuleb ikka, aga homme (täna – toim.) nõutakse Murraylt midagi erakordset, et Djokovic üle mängida."

Teises poolfinaalis on vastamisi kodupubliku lemmik Jo-Wilfried Tsonga, kes alistas tõeliseks vaatemänguks kujunenud veerandfinaalis jaapanlase Kei Nishikori, ja kaasmaalase Roger Federeri kohvreid pakkima saatnud Stanislas Wawrinka. Kas meeste pääs poolfinaali oli üllatuseks? "Wawrinka mitte, aga Tsonga kindlasti," ütleb Uba.

Naiste turniiril on selgunud finalistid: laupäeval on vastamisi esimese asetusega ameeriklanna Serena Williams, kes oli parem šveitslannast Timea Bacsinszky’st, ja tšehhitar Lucie Safarova, kes alistas Ana Ivanovici.