Erika Kirpu.Foto: Aldo Luud
Vehklemine
6. juuni 2015, 08:00

Vehklejad asuvad EMil medaleid püüdma

Tänasest 11. juunini Šveitsi väikelinnas Montreux’s peetaval vehklemise EMil on eestlastel tõestada palju: mida suudab verevahetuse teinud epeenaiskond ning kui kaugele võib küündida epeemeeskond?

Naiskond (Erika Kirpu, pildil, Irina Embrich, Julia Beljajeva, Katrina Lehis) timmis pärast Rio de Janeiro MK-etappi neli päeva vormi koduses Haapsalus (muide, tennisehallis!) ning peatreeneri sõnul on kõik terved. Kui eelmisel aastal jäi Eesti EMil medalita ning MMil toodi seejärel kaks autasu, mis juhtub nüüd? "Kui medal tuleb, on juba väga hästi! Kui ei, vaatame MMil edasi!" ütles naiskonna peatreener Kaido Kaaberma.

Rõhku tuleb hoida sellel, et Lehise jaoks on tegemist esimese täiskasvanute tiitlivõistlusega – tänavu kahel korral MK-etapil 8 hulka pääsenud neiu lükkas naiskonnast välja treeningukaaslase Kristina Kuuse ning sai peatreeneri otsusega koondisesse.

Kuigi Kirpu hoiab maailma edetabelis eestlannadest kõrgeimat kohta (3. positsioon), peab temagi tänasel individuaalvõistlusel vehklemist alustama alagruppidest. Euroopa meister selgub juba täna õhtul.

Meeste epees astuvad Eesti eest võistlustulle Nikolai Novosjolov, Sten Priinits, Marno Allika ja Peeter Turnau. Neist ainsana on võidu teeninud sel hooajal

Novosjolov, kes alistas Budapesti GP-finaalis 15:6 prantslase Ivan Trevejo.

Kui eelmisel aastal oli Novosjolovi peamiseks murekohaks tervis, siis tänavu on ta enda sõnul targemalt treeninud ning loodab ise, et mõõn on ületatud. Ometi jäi ta kuu pärast triumfi Eesti meistrivõistlustel alla ametikaaslasele Priinitsale, kelle vorm on enda sõnul hea, kuid matšilõpud läinud närvilisuse tõttu kaotsi.

Naiste individuaalvõistlus peetakse täna, meeste oma homme,võistkonnavõistlused teisipäeval ja kolmapäeval.