Serena Williams alistas Lucie SafarovaFoto: Reuters/Scanpix
Tennis
6. juuni 2015, 18:24

GALERII | Prantsuste lahtiste tšempion Serena Williams astus ajaloolisele saavutusele sammu võrra lähemale

Naiste Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste finaalis võitis Serena Williams (WTA 1.) 6:3, 6:7 (2:7), 6:2 tšehhitari Lucie Safarovat (WTA 13.).

33-aastane ameeriklanna on naiste tennist juba pikalt valitsenud ning kuigi saviväljakud on tema kõige nõrgemaks küljeks, oli ta Prantsusmaal tänavu favoriit. Safarova jaoks oli tänane finaal elu esimeseks suure slämmi turniiril.

Külmetusega võitlev Williams võitis avaseti kindlalt ning juhtis teises lausa 4:1, kuid lasi Safaroval 5:4 ette minna. Lõpuks oli maailma 13. reket kiires lõpmängus parem 7:2 ja kui tšehhitar ka kolmandas setis 2:0 ette läks, tundus, et initsiatiiv on otsustavalt Williamsi käest kadunud. Maailma esireket võitis sinna otsa aga kuus geimi järjest ja vormistas turniirivõidu Safarova servigeimis teisel matšpallil.

Sel sajandil pole ükski naistennisist teinud Suurt Slämmi ehk võitnud ühel aastal kõik neli suurturniiri (viimati sai sellega hakkama sakslanna Steffi Graf 1988. aastal). Kuna Williams võitis aasta alguses ka Austraalia lahtised, siis on tal Suureks Slämmiks head võimalused.