Nõmme Kalju on teises ringis kaotanud kuuest mängust koguni neli.Foto: ALAR TRUU
Jalgpall
6. juuni 2015, 18:19

Kohtunikuga kurjustanud Kalju kaotas Sillamäele, tabeliseis väga põnev! (1)

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste kõrgliiga 15. vooru viimases kohtumises kaotas tujutult mänginud tabeliliider Nõmme Kalju kodus 0:2 Sillamäe Kalevile ja edestab nüüd Levadiat 1 ja Florat 2 punktiga.

Teisipäeval põhimõttelises mängus Florast 2:0 jagu saanud Kalju alustas kahvatult ning Sillamäel oli kaks väga head võimalust juhtima asuda juba enne, kui Jaroslav Kvasov 13. minutil idavirulased Deniss Tjapkini tsenderdusest 1:0 juhtima viis.

Seejärel Kalju mäng veidi paranes ja kahel puhul saadi pall ka Sillamäe väravasse, aga abikohtunik Neeme Neemlaid fikseeris mõlemal puhul Tarmo Neemelole suluseisu. Kalju peatreener Sergei Terehhov soovis vaheajale minnes kohtunikebrigaadi sel teemal pikemalt vestelda.

Vaheaeg Kalju mängu ei parandanud, vaid pigem vastupidi. Kaitses oldi passiivsed ja lubati Sillamäe mängijatel end liiga vabalt löögipositsioonidele mängida. 61. minutil sai Sillamäe õiguse penaltile, kui Erik Listmann rikkus karistusalas määruseid. Kalju kapten Vitali Teleš suutis aga suurepärase tõrjega Kalevi kapteni Andrei Sidorenkovi penalti alt nurgast tõrjuda.

Kui sageli näeb jalgpallis, et ühe mehe suurepärane personaalne sooritus mõjub tervele meeskonnale toniseerivalt, siis Kaljule täna mitte. Sillamäe väravavaht Mihhail Starodubtsev pidi terve teise poolaja jooksul tegema vaid ühe tõsise tõrje – ja see oli väga hea! – ent korralikku survet tabeliliider vastasele peale panna ei suutnud.

82. minutil sai kõik selgeks, kui Sillamäe kontrarünnaku lõpetas hea ja täpse pealelöögiga ründaja Kirill Silitš.

Esimese ringi täiseduga (üheksa võitu üheksast mängust) läbinud Kalju on teises ringis kaotanud kuuest mängust neli (Narva Transile, Tallinna Infonetile, Tallinna Levadiale ja Sillamäele), kuid läheb kolmenädalasele pausile vastu siiski Premium liiga liidrina.

Tabeliseis on aga väga põnev – esimest meeskonda (Kalju) lahutab viiendast (Infonet) vaid seitse punkti.