Suurbritannia jooksutšempion Mo Farah.Foto: Andrew Boyers
Kergejõustik
7. juuni 2015, 11:39

Jooksutšempion loobus dopingukahtluste tõttu tänasest Teemantliiga etapist

2012. aasta Londoni olümpial meeste 5000 ja 10 000 meetri jooksus kuldmedali võitnud Suurbritannia pikamaajooksja Mo Farah loobus täna Birminghamis toimuvast Teemantliiga etapist, kus ta pidanuks kava järgi osalema 1500 meetri jooksus.

Põhjuseks viimastel päevadel tema treener Alberto Salazari kohale kerkinud dopinguvari, mille tõttu ütles Farah end olevat "emotsionaalselt ja füüsiliselt nõrkenud".

Eilsel pressikonverentsil märkis Farah, et on "tige, et minu nimi on soppa veetud". Põhjuseks Suurbritannia rahvusringhäälingu BBC kolmapäevane uuriv saade "Catch me if You can", kus väideti, et Salazar manustas 2002. aastal toona 16aastasele USA jooksjale Galen Ruppile dopingut.

"Nädal on olnud minu jaoks stressirohke ja ma ei ole saanud tänasele võistlusele korralikult keskenduda. Tahan Pekingi MMil hästi esineda ja leian, et praegu on targem naasta USAsse, saada vastused tekkinud küsimustele ja jätkata treeningutega. Palun vabandust pileti ostnud publikult, aga palun samas ka mind mõista," seisis Farahi tänahommikuses avalduses.

Salazar on USA kergejõustikutreener, kelle juhendamisel tõusis Farah 2012. aastal Ühendkuningriigi rahvuskangelaseks. Suurbritannia kergejõustikuliit ütles pärast kolmapäevast saadet, et nende poolest võib Farah Salazari käe all harjutamist jätkata.