Siim-Sander VeneFoto: TAIRO LUTTER
Spordiblogi
8. juuni 2015, 09:00

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Siim-Sander Vene, Kaia Kanepi ja jalgpallurid (1)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse abil. Meie 8. juuni valik:

Läinud nädala pluss | Kui Eesti korvpallur kroonitakse Leedu meistriks, on see vaieldamatult suur kordaminek. Kaunase Žalgirises mängiv Siim-Sander Vene võis laupäeval koos klubikaaslastega triumfeerida, sest Vilniuse Lietuvos rytas alistati mängudega 4:0. Hooaja alguses oli Vene pingipoiss – päris sageli ei mahtunud ta 12 mehe hulka! Kuid hooaja lõpus kuulus eestlane võistkonna põhituumikusse ja toob koondisse väärt kogemusi.

Läinud nädala miinus | Kui Kaia Kanepi kaotas Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste avaringis Venemaa ässale Maria Šarapovale, tuli seda allajäämist võtta paratamatusena. Aga kui Kanepi kaotas Marseille'i turniiri esimeses ringis maailma 127. mängijale Aleksandra Sasnovitšile (Valgevene), siis tuli küll huulile murelik küsimus: mis meie esireketiga toimub?

Alanud nädala ennustus | 80% on tõenäosus, et Eesti meeste jalgpallikoondis peseb maha San Marinos tekitatud häbipleki ning võtab pühapäeval kodustaadionil peetavas EM-valikmängus hädavajalikud kolm punkti.