Püha viha täis Kalju peatreener Sergei TerehhovFoto: MATI HIIS
Jalgpall
8. juuni 2015, 13:30

Nõmme Kalju presidendi sõim kohtunike aadressil ei jää karistuseta (11)

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) algatab laupäevase Nõmme Kalju - Sillamäe Kalevi mängu ajal ja järel kohtunike tegevust kritiseerinud Kalju presidendi Kuno Tehva ja peatreener Sergei Terehhovi sõnavõttude osas distsiplinaaruurimise.

Nimelt tühistas mängu peakohtunik Roomer Tarajev koostöös abikohtunik Neeme Neemlaidiga suluseisu tõttu kaks Tarmo Neemelo väravat, millega Kalju leer absoluutselt rahul polnud.

"Mängisime 14 mehe vastu. Kõik 50-50 olukorrad vilistasid kohtunikud vastase kasuks," sõnas Terehhov pärast 0:2 kaotatud mängu ajakirjanikele.

Kui endine koondislane jäi veel viisakaks, siis Õhtulehele teadaolevalt Kalju president Kuno Tehva sõna otseses mõttes sõimas pärast mängu kohtunikke. Samuti kuulis tribüünil sisuliselt mängu inspektori, EJLi peakohtunik Uno Tutki kõrval istunud siinkirjutaja oma kõrvaga, kuidas Tehva viimase korduvalt ühte tumedasse kohta saatis.

EJLi infojuht Mihkel Uiboleht kinnitas, et nendeni on jõudnud mängu raport, kus tõepoolest on ülalkirjeldatud sündmused äratoodud ning sellest tulenevalt algatatakse distsiplinaaruurimine.

Täpsemalt ei soovinud Uiboleht enne juurdluse lõppu asja kommenteerida, ent lisas, et kohtunike vaatleja Uno Tutk on pahameelt tekitanud olukorrad videost ülevaadanud ning olemasoleva materjali põhjal hindab kohtunike otsuseid õigeks.

Kaljul on veel võimalik anda täiendavaid selgitusi.

Tõenäoliselt ootab asjaosalisi rahatrahv, ent varasemale praktikale toetudes pole välistatud ka lühiajaline juhendamiskeeld.