JALGPALL TLNSLO: SIGNY AARNA TALLINN,EESTI, 06MAY14 JALGPALL mh/Foto MATI HIIS ÕHTULEHTFoto: MATI HIIS
Jalgpall
8. juuni 2015, 20:03

EESTLASED VALLUTAVAD SOOMET! Maikuus seitse väravat kõmmutanud Signy Aarna näeb veel arenemisruumi

Soome klubijalgpalli valitsesid maikuus eestlased. Kui esmalt pärjati meeste kõrgliiga mai parimaks Seinäjoen Jalkapallokerho väravavaht Mihkel Aksalu, siis mõned päevad hiljem sai sama tunnustuse osaliseks Kuopio Pallokissati väravakütt Signy Aarna.

Aarna kõmmutas Soome naiste kõrgliigas möödunud kuul viie mänguga seitse väravat ja aitas Pallokissatil kõik need mängud võita. Puhtstatistiliselt tundub 25aastase eestlanna parimaks valimine igati loogiline.

Rõõmus Aarna ise arvas Õhtulehega vesteldes, et ilmselt aitasid valikut tema kasuks kallutada kaks kübaratrikki ehk kolm tabamust ühes mängus. "Kindlasti tunnustaksin võistkonna tööd, sest ega üksi ei löö väravaid," sõnas ründaja, kelle sõnul loob ründavalt mängiv naiskond iga mäng palju võimalusi.

Suurepärases hoos Aarna on kaheksa kohtumisega koguni 12 korda vastaste väravavõrku sahistanud. Võrdluseks, mullu lõi ta kogu hooajaga 13 väravat. Et UEFA liigade edetabelis 20. real olev Soome liiga talle kitsaks jääks, Aarna ei arva.

Klubi pole lepingupikendusest rääkinud

"Arenemisruumi on kõvasti," sõnab ta. "Hetkel keskendun vaid Soome liigale ja, mis seal salata, tahaks meistritiitlit, kuid tulevikus tahaks kindlasti mujal jalga proovida. Näiteks Rootsis või Inglismaal."

Soome liiga väravaküttide edetabelis selget esikohta hoidval Aarnal on Pallokissatiga kehtiv leping hooaja lõpuni. Klubi uutesse läbirääkimistesse mängija sõnul pole veel laskunud.

Eestlanna võimsa hooaja alguse toel on Pallokissat kaotanud vaid ühe mängu ning juhib liigat. Samas, võrdsete punktide peal oleval Vantaa PK-35 naiskonnal on üks mäng vähem peetud.