Soome jalgpallikoondise peatreener Mixu Paatelainen.Foto: Laura Oks
Jalgpall
8. juuni 2015, 16:24

Soome peatreener Paatelainen: mäng Eestiga on väga hea ettevalmistus valikmatšiks Ungariga

Soome jalgpallikoondist ootavad alanud nädalal ees kaks kohtumist sugulasrahvastele, sest teisipäevasele maavõistlusele Eesti vastu järgneb EM-valikmäng Ungariga. Soome peatreener Mixu Paatelainen peab esimest kohtumist heaks ettevalmistuseks teisele.

"Oleme koondisena kannatamatult oodanud, et saaksime taas mänguks väljakule. Valmistusaeg Eesti-kohtumiseks on küll üpris napp, aga väga hea, et see mäng toimub. Väljakutse on korralik – Eesti meeskond on kiire ja kogult üpris suur. Meenutab nii mõneski mõttes Ungarit, kelle tase on küll meie homsest vastasest kõrgem, aga Eesti on väga paslik sparringpartner," rääkis Paatelainen.

Soome peatreener märkis, et need Soome koondislased, kes alles pühapäeval koduklubide eest mängisid, teisipäeval algkoosseisu ei kuulu. "Vaid üks puhkepäev väsitaks mängijaid sedavõrd, et taastumine laupäeval peetavaks valikmatšiks muutuks keeruliseks. Põhirõhk on ju kindlasti Ungari-mängul," põhjendas Paatelainen.

Soome algkoosseisu kohta avaldas Paatelainen ühe detaili – väravas alustab Hollandi esiliigaklubis (ehk samal tasemel, kus mängib Marko Meerits) Venlo mängiv Niki Mäenpää. Soome koosseisust langes viimasel hetkel reielihasevigastuse tõttu välja Poola värskesse meisterklubisse Poznani Lech kuuluv kaitsja Paulus Alajuuri.