Venemaa kõrgliigaklubi Moskva Dünamo kaitsja Boris Rotenberg võib teisipäevale Eesti vastu teha debüüdi Soome koondises.Foto: Laura Oks
Jalgpall
8. juuni 2015, 16:23

Putini sõbrast miljonäri poeg kutsuti Soome koondisesse ilma, et peatreener oleks teda kohapeal mängimas näinud (9)

Teisipäevaseks Soome – Eesti maavõistluseks kutsus Öökullide (Huuhkajat, Soome koondise hüüdnimi – toim) peatreener Mixu Paatelainen meeskonda neli potentsiaalset debütanti.

Nendeks on poolkaitsja Glen Kamara (Arsenali akadeemia) ning kaitsjad Thomas Lam (Zwolle), Daniel O'Shaughnessy (Brentford) ja Boris Rotenberg (Moskva Dünamo). Kui 19aastase Kamara, 21aastase Lami ja 20aastase O'Shaughnessy osas on otsused loogilised, siis 29aastase Rotenbergi kutsumine pani Soome jalgpalliüldsuse kulme kergitama.

"Olen Rotenbergi mänge näinud telekast, aga kohapeal mitte. Ent ta kuulub suurde klubisse, olen vestelnud teda juhendanud treeneritega ja leidsin, et Boris väärib võimalust end koondises näidata. Ta viibis eelmisel nädalal meie treeninglaagris ning on nüüd ka kohtumiseks meeskonda arvatud," põhjendas Paatelainen otsust.

Kas lõppenud hooajal Venemaa kõrgliigas Dünamo eest 10 mängus platsil käinud (neist üheksal puhul algkoosseisu kuulunud) Rotenberg ka Eesti vastu platsile pääseb, Paatelainen ei kinnitanud.

Rotenbergi taust on kirev. 1986. aastal Leningradis sündinu kolis mõni aasta hiljem perega Soome ja omab mõlema riigi kodakondsust. Tema isa Boris Rotenberg seenior oli aastal 2010 ajakirja Forbes andmetel Venemaa rikkuselt 100. mees, kelle varandust hinnati 700 miljoni dollari suuruseks.

Lisaks on värske Soome koondislase Rotenbergi isa lapsepõlvest saadik Venemaa presidendi Vladimir Putini sõber. Nimelt olla nad koos judotrennis käinud.