Karl Kruuda Harju rallilFoto: Mati Hiis
Auto-Moto uudised
8. juuni 2015, 18:13

Karl Kruuda: Sardiinias peame sõitma esikohale (1)

Autoralli MM-sari jätkub sel nädalal hooaja kuuenda etapiga Sardiinias. Mullu saarerallil WRC2 klassis neljandaks tulnud Karl Kruuda usub, et suudab tänavu jahtida etapivõitu. "Varem olen näidanud, et mul on Sardiinias võitmiseks vajalik kiirus olemas, nii et see peab tänavu siht olema," hindas ralliäss.

"Sardiinia on Portugalist kuumem ralli, see on kindel ja ka katsed on mitmel moel rohkem nõudvamad," võrdles Kruuda pressiteate vahendusel eesootavat rallit möödunud kuul sõidetud eelmise MM-etapiga, kus ta tegi tänavuse hooaja avastardi.

 

Nice view from SS3:) #reccetime

Posted by Karl Kruuda on Monday, 8 June 2015

Portugalis ei saanud Kruuda ja kaardilugeja Martin Järveoja loodetud tulemust: esmalt kaotati eessõitja tolmus sõitmise tõttu võimalus võistelda etapivõidu nimel ning hilisemal kiiruskatsel käidi korra ka üle katuse. "Kuigi me Portugalis silmi pähe ei saanud, oli sealne esitus üsnagi julgustandev. Teame, et kiiruse poolest oleme konkurentsis ja võime võistelda esikohale. Lisaks tundsin end autoga kruusal väga hästi. Niisiis usun, et oleme Sardiiniaks heas vormis," rääkis Kruuda.

Ülesanne pole aga kergete kirjast. Rallipiloot tõdes: "(Sardiinias - toim) on erakordselt tugev stardinimekiri, mis on väga põnev. Nagu alati saab määravaks tasakaal: tuleb piisavalt pingutada, et anda endale võiduvõimalus, aga samas tuleb sõita piisavalt rahulikult, et mitte liigselt autot kahjustada. Ma tean, mis tempoga sõitma pean, kuigi teooria ja praktika on mõistagi erinevad asjad."