Aivar Pohlak ja Michel PlatiniFoto: MATI HIIS
Jalgpall
8. juuni 2015, 19:40

Aivar Pohlak: Platini on parim kandidaat FIFA uue juhi kohale (4)

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak kõneles Soccerneti portaali  iganädalases rubriigis "Vastab Aivar Pohlak" seekord Rahvusvahelist jalgpalliliitu (FIFA) tabanud skandaalist, Sepp Blatterist, temaga seotud süüdistustest ning sellest, kes peaks tema arvates uueks FIFA juhiks saama. 

17 aastat FIFA president olnud Sepp Blatter astus hiljuti ametikohalt tagasi, kuid juhib organisatsiooni kuni järgmise kongressini. Pohlaku sõnul sobiks järgmiseks FIFA presidendiks aga praegune UEFA juht Michel Platini.

"Praegu tundub, et vähemalt mingis osas tuleb muuta FIFA põhikirja, et luua tihedam side ja vastutus organisatsiooni ja tema juhtorganite vahel. Samas rõhutan veelkord, et alati ja igal pool saavad lõpuks otsustavaks juhtivatele kohtadele valitud persoonide isiksuslikud omadused: põhimõttekindlus, ülesandekesksus, ausus. Oht, et kriis FIFA ümber pöördub kriisiks jalgpallis, on suur ja seetõttu on väga oluline, et uus FIFA juht oleks iga nurga alt aktsepteeritav ja võtaks maha kõikvõimalikud õhus olevad küsimused. Kahtlemata oleks Michel Platini selles tähenduses kõigist väljapakutud kandidaatidest parim."

Loe SIIT, mida Pohlak arvab Blatteri süüdistustest.