Mait PatrailFoto: TAIRO LUTTER
Käsipall
9. juuni 2015, 10:19

Mait Patrail: kaitses saan mängida, visata mitte

Eesti käsipallikoondis kohtub kolmapäeval võõrsil ja laupäeval Viljandis Luksemburgiga. Need kaks mängu määravad, kas Eesti jõuab play-off’i, kus kaalul pääse 2018. aasta EMi valiksarja põhiturniirile või mitte. Vigastusest Mait Patrail tuleb Eestile appi.

Saksamaa Bundesliga-klubi Hannover tagamängija Patrail jäi sügisel toimunud Eesti – Gruusia valikmatšidest äsjase õlaoperatsiooni tõttu eemale. Taastumine on kulgenud vaevaliselt, aga Luksemburgi vastu on Patrail rivis.

„Andsin peatreener Rein Suvile jah-sõna. Õlg enam ei igapäevaselt valuta, aga rünnakul ma veel mängida ei saa. Saan küll ilma valuta visata, aga jõudu viskes pole. Hannoveris olen viimased neli-viis mängu kaasa teinud kaitses ja natuke kiirrünnakutele jooksnud, sest 9 meetri pealt õlg veel visata ei luba,“ selgitab Patrail oma olukorda.

Talvise sundpuhkuse tõttu jääb suvine puhkus lühikeseks – pärast laupäevast mängu viibib Patrail paar nädalat kodumaal, aga sõidab pärast jaanipäeva Müncheni spordikliinikusse, kus läbib õlga tugevdava erikuuri, et Hannoveri meeskonna hooaja ettevalmistuseks parimal moel valmis olla.

„Mul algab lepingu viimane aasta. Kõige tähtsam on terveks saada ja uueks hooajaks tippvormi tõusta. Olen rääkinud teiste viskekäe õla operatsioonil käinud käsipalluritega ja nad ütlevad, et vahel on isegi aasta pärast lõikust veel valu tunda. Mul endal vasardas kuu aja eest peas, et midagi on jätkuvalt valesti, aga viimase kahe-kolme nädalaga on olukord paremaks läinud ja ise kah mõtlen positiivsemalt.“

Hannoveri klubile jagub Patrailil vaid kiidusõnu. „Juhtkond on olnud väga arusaav. Öeldi, et põhiline on järgmine hooaeg ja praegu pole end lõhkuda vaja. Mind ei sunnitud mängima, ise tahtsin natuke tunnetust taastada.“

Täna liitub Patrail Eesti koondisega. EM-valikmäng Luksemburg – Eesti algab homme Eesti aja järgi kell 20.30.