Peatreener Tiit Sokk (paremal) vestlushoos koondise kapteni Kristjan Kanguriga.Foto: MATI HIIS
Korvpall
9. juuni 2015, 11:15

Tiit Sokk: kõik põhimehed liitusid innukalt koondisega (1)

"Põhitegijatest polnud kellelgi kahtlusi-kõhklusi, kõik tahavad koondises mängida. Loodame, et kõik ka terved on," kommenteeris korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk EM-turniiri kandidaatide nimekirja.

Mitme teise riigi mõnigi tipptegija on teatanud, et ei osale septembris peetaval EM-finaalturniiril, Eestil loobujaid pole. "Olen isiklikult vestelnud enamiku kandidaatidega, saamaks nende mõtetest täpsemat ülevaadet," märkis Sokk.

26-mehelise nimekirja ainus küsimärk on USAs õppiv Rauno Nurger, kes andis juba mõne aja eest teada, et ülikool soovitab tal suvel ookeani taga harjutada. Sokk ja korvpalliliit jätsid noorele mehele veel ukse praokile.

"Nimekirja võib panna palju mehi, EMile sõidab neid lõpuks 12 tükki," muheles Sokk. "Osa mehi läheb universiaadile, osa on peaaegu kuu aega töös B-koondisega. B-koondis alustab saalitreeningutega 6. juulil, samal päeval, kui A-koondis koguneb ühise üldkehalise ettevalmistuse tsükli alustamiseks. See annab A-koondislastele võimaluse väljaspool plaani ka saalis harjutada ja enne ühiste pallitreeningute algust tunnetus kätte saada."

B-koondis lõpetab 18. ja 19. juulil Taani vastu peetavate mängudega, päev hiljem lähevad A-koondisel käima täiemahulised pallitreeningud.

Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi lisas, et EM-koondisse mahub ikkagi 12 mängijat, mitte 14 nagu varem loodeti. "Euroopa korvpalliliit oli 14 poolt, kuid maailma alaliit pani sellele veto," selgitas Kuhi.