Eesti epeenaiskond ŠveitsisFoto: Augusto Bizzi
Vehklemine
9. juuni 2015, 18:20

 

VÄGEV! Eesti epeenaiskond võitis EMil hõbemedali! (2)

Eesti epeenaiskond koosseisus Katrina Lehis, Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Irina Embrich võitis Šveitsis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel naiskonnavõistluses hõbemedali, alistudes 35:45 tiitlikaitsjale Rumeeniale. 

Päeva esimeses matšis oldi kindlalt, torgetega 45:30 üle Hollandist. Veerandfinaalis mindi vastamisi Prantsusmaaga. Pärast nelja esimest minimatši oli seis kõigest 8:7 Eesti kasuks, seejuures torkas Erika Kirpu oma vahetuses prantslannat Marie Florence Candassamyd põlve niivõrd õnnetult, et Prantsusmaa pidi võtma kümneminutilise meditsiinipausi.

Pärast vahejuhtumit tundusid mõlemad naiskonnad olevat häiritud ning kuni viimase vahetuseni ei saanud kumbki korralikku edumaad. Viimases minimatšis suutis Irina Embrich aga tugevat närvi hoida ning tõi 37:30 võiduga poolfinaalikoha.

Poolfinaalis Itaaliaga hoidsid eestlannad vähemat kolmetorkelist edu teisest minimatšist ning said kindla 43:31 võidu. 

Suurüllatus juhtus teises veerandfinaalis, kus Rootsi lülitas 29:27 võiduga konkurentsist maailmameistri Venemaa. Seejuures sai venelanna Ljubov Šutova suisa kolm hoiatust, sest proovis rootslannat viimaste järelejäänud sekundite jooksul torgata enne kohtuniku märguannet. Rootsi kohtus poolfinaalis Rumeeniaga, kus veel 11 sekundit enne viimase minimatši lõppu oli taga ühe torkega 39:40. Siis suutis aga rumeenlannade liider Ana-Maria Branza kiire torke teha ning Rumeenia võitis 45:42.

Kui finaalis olid esimesed kaks minimatši tasavägised, siis kolmandas vahetuses jäi Julia Beljajeva äsja EMilt individuaalse pronksi võitnud Simona Popile alla 4:7 ning sellest alates vahet vähendada ei suudetudki.

Irina Embrich teenis tänasega üheksanda tiitlivõistluste medali, Kirpu ja Beljajeva saavad täiskasvanute konkurentsis kaela viienda medali ning esimest korda täiskasvanute konkurentsis võistelnud Lehis teenis oma esimese medali.