EESTI KÄSIPALLIKOONDIS PHTLN14: EESTI KÄSIPALLIKOONDIS :TALLINN, EESTI, 28OCT14 REIN SUVI Käsipall, Eesti käsipallikoondise trenn, Rein Suvi peatreener, sm/Foto STANISLAV MOSHKOV/ÕHTULEHTFoto: STANISLAV MOSHKOV
Käsipall
9. juuni 2015, 21:40

Käsipallikoondise peatreener: Luksemburgi tase on kõrge, aga paneme kohe tempo peale

Eesti meeste käsipallikoondis peab homme Luksemburgis 2018. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksarja kohtumise sealse koondisega.

Eesti koondis sõitis Luksemburgi oma parimas koosseisus. Vahetult enne mängu liitusid meeskonnaga nädalavahetusel Saksamaal liigahooaja lõpetanud Mait Patrail, Dener Jaanimaa ja Janar Mägi.

„Treeninguid me pole saanud koos teha, aga nende meestega tunneme ennast kindlamalt," ütles Eesti koondise peatreener Rein Suvi. „Meil on tagaliinis veel Mikk Pinnonen ja joonel Martin Johannson. Lisaks neile on loodetavasti ka ääremängijad õiges kohas."

Patraili hooaega on seganud raske käevigastus ja mees ei saa praegugi korralikult visata. Suvi jaoks pole see probleemiks. „Maidul on olemas Saksamaa liiga rutiin. Ta suudab seal hästi ohjata ka Kieli staare," sõnas ta. „Kindlasti on temast ka rünnakul kasu. Tal on hea väljaku nägemine ja kui ta ka visata ei saa, siis on ohtlik ikkagi."

Eesti ja Luksemburg selgitavad omavahel alagrupi võitja ehk meeskonna, kes pääseb järgmisse ringi. „Luksemburgi koondis koosneb koduliiga mängijatest, kuid nende tase on kõrge," analüüsis Suvi. „Nad viskavad tagant hästi, neil on head joonemängijad. Kindlasti lähme välja võidu peale ja kuigi amokki pole mõtet joosta, kavatseme kohe tempo peale panna."

Luksemburgi ja Eesti vaheline kohtumine algab 10. juunil Luksemburgis Eesti aja järgi kell 20.30. Korduskohtumine toimub laupäeval algusega kell 20.00 Viljandis.