Ajalehe Iltalehti lõvide-lammaste börs Soome jalgpalluritele ei halasta. Kokku antid välja 22 lammast ja vaid 2 lõvi.Foto: Ott Järvela
Jalgpall
10. juuni 2015, 14:08

FOTOD | Soome meedia vutimeeskonnale ei halasta – lambaid 11 korda rohkem kui lõvisid! (4)

Soome jalgpallikoondis sai pärast eile Eesti käest saadud 0:2 kaotust peatreeneri Mixu Paatelaineni käest pika, paarkümmend minutit kestnud loengu. Epistlid jätkusid tänastes ajalehtedes.

Iltalehti hindab iga koondisemängu järel kõiki mängijaid 1-3 lõvi või lambaga, mis näitavad siis vastavalt tublidust või saamatust. Täna jagati lambaid koguni 11 rohkem kui lõvisid.

Kolm lammast (halvim võimalik hinne) said Ats Purje avavärava ainuarhitektiks olnud väravavaht Niki Mäenpää ning 29aastasena debüüdi teinud värvika taustaga äärekaitsja Boris Rotenberg. Soome kapten, Ragnar Klavani hea sõber Niklas Moisander pälvis kaks lammast, nagu veel neli Soome mängijat.

Ainsana said positiivse hinde (üks lõvi kolmest võimalikust) Moskva CSKAs mängiv Roman Eremenko ja poolkaitses koondisedebüüdi teinud Thomas Lam (Hollandi kõrgliigaklubi Zwolle).

Ilta-Sanomat hindas Soome jalgpallureid 10 palli süsteemis. Algkoosseisu 11 mängijast said debütant Lam ja Perperim Hetemaj hindeks 7, Eremenko ja Jukka Raitala 6, ülejäänud 5 või 4.

"Öökull (Soome koondise hüüdnimi on Huuhkajat – toim) ei lenda praegu kõrgelt. Hea, et üldse õhus püsib," kirjutas ISi vutiguru Janne Kosunen. "Soome meeskonna praegust niru olukorda peegeldab kõnekalt fakt, et mängu saatuse otsustas Soome kõrgliigas Eesti meistrisarja siirdunud ründaja Ats Purje."

Mõlema ajalehe suure pealkirja motiiv on sama. "Soome vajub nüüd sügavale!" teatas Iltalehti. "Nüüd oleme omadega sügaval," sekundeeris Ilta-Sanomat.

Eesti meeskond sai kiita targa ja võitlusliku mängu eest. "Eesti alistas Soome tänu kartmatule suhtumisele ja täie südamega mängule pühendumisele. Soome meeskond oli avaminutitest saadik kidura väljanägemisega," märkis Kosunen.