Video: Mati Hiis
Auto-Moto uudised
11. juuni 2015, 07:00

ÕHTULEHE VIDEO | Kruuda torkab silma (2)

WRC2 sarjas MM-tiitlist unistav rallipiloot Karl Kruuda on tänavusel hooajal kaasa löönud seni vaid ühel rallil, ent juba on fännid välja tulnud julge avaldusega – mehe Citroën DS3 R5 ralliauto on MM-sarja kauneim.

Tegelikult on Kruuda juba aastaid oma kaunite sõiduvahenditega rallimaailmas pilke püüdnud. Kui mullu oli tema autokujunduses palju kollast ja punast, siis tänavu roolib eestlane taevasinist masinat.

«Sinine on ilus värv ja ka üks mu silmavärv,» muigab Kruuda oma Citroëni disainist rääkides. Tõde on veidi proosalisem: «Tegelikult ei olegi mingit muud põhjust: et elukad masina peal paremini välja tuua, sai valitud sinine taustavärv.»

«Elukad» tähistavad häid baktereid. Karli suurim sponsor on ta isa Oliver Kruuda piimafirma Tere ja rallipiloodi sõnul ütleb esimese sõna ta auto disaini kohta alati sealne turundusjuht Alar Pink. «Aga enne see majast enne välja ei lähe, kui meie (terve rallimeeskond – toim) sellega enam-vähem nõus ja rahul oleme – enamik kujundusest on ikka meie tehtud, ümber tehtud ja kaasa mõeldud,» lisab Kruuda.

Esimene pilkupüüdev kujundus oli mehe ralliautol 2011. aastal. Kas viiendaks hooajaks on mõni masinal olevatest tegelastest Kruudale ka eriti armsaks saanud?

Pikemalt mõtlemata näitab rallimees oma võistluskombinesooni rinnaesisele, kus ilutseb mutrivõtit järav haikala. «Mu enda logo. Hai on väga salakaval – kui vaja, saab rahulikult ujutud, aga kui on vaja ampsata, tuleb ära võtta,» selgitab Kruuda.

Täna õhtul saab publikukatsega alguse hooaja kuues MM-ralli. Sel nädalavahetusel kihutatakse 394,63 kilomeetrit Sardiinia saare kruusateedel. Eestlastest on lisaks Kruudale stardis ka Ott Tänak, Sander Pärn ja Mait Maarend, viimased kaks küll MM-punktidele ei kihuta.

Temperatuur ulatub Vahemere ääres 30 kraadini. «Laupäeval tuleb võtta 200 kilomeetrit – see on kaks Eesti rallit ühe päevaga. Saab raske olema,» võttis Kruuda eesootava katsumuse lühidalt kokku.